×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Зі Швеції – до Грузії, із Колумбії – до Вірменії: «стрибуча» школа Ігоря Лонського у числі найкращих у світі

Що не кажи, а твердження, мовляв, на дітях знаменитостей природа відпочиває – далеко не аксіома.

n 0510156072Свідчення тому – гучні успіхи вихованців тренера-викладача Бердичівської ДЮСШ Ігоря Лонського – сина видатного творця вітчизняної школи стрибунів у висоту Віталія Лонського. Вихована ним когорта молодих легкоатлетів із завидною постійністю вистрибує у різних куточках планети, та так, що злітають у небо у секторах для стрибків, а приземляються в акурат на п’єдестали пошани, повідомляє «ВІК».

Чемпіонами Європи бердичівські стрибуни у висоту ставали лише двічі: Ігор Матвєєв у 1963-му та Олександр Журавльов у 94-му. Привів їх тоді до успіху Віталій Лонський. І ось настав час вписувати нову сторінку до Книги перемог: на чемпіонаті Європи серед юніорів, що пройшов у Швеції, бронзову медаль із результатом 2,19 м виборов наш Олександр Баранніков – учень Ігоря Лонського. Поїхати до Швеції Олександрові дозволив особистий рекорд, встановлений на чемпіонаті України.

Першим, хто у школі Лонського здобув медаль на юнацькому чемпіонаті світу, увійде до історії бердичівського й українського спорту Дмитро Нікітін. У Колумбії талановитому вихованцеві Ігоря Лонського вдалося підкорити 2,18 м і стати другим. Незадовго до поїздки до Південної Америки Дмитро виборов «золото» на ще одних престижних змаганнях – Європейському Олімпійському юнацькому фестивалі, що пройшов у грузинському Тбілісі.

Сезон, що минув, пройшов для нього дуже добре, вважає ще одна юна стрибуча зірка із Бердичева Віктор Лонський. Достатньо сказати те, що влітку йому вдалося встановити особистий рекорд – 2,20 м. У цій чудовій «четвірці» Вікторові, напевне, доводиться найважче – приналежність до знаменитого прізвища не може не тиснути. Але тим не менш, у стрибках у висоту він почувається, як риба у воді, заявляє онук одного талановитого тренера і син – іншого.

А що ж останній з цієї четвірки? Не так давно Владислав Мазур доволі круто змінив свою легкоатлетичну орієнтацію – зі стрибунів у висоту перейшов до стрибунів у довжину. Власне, він завжди з однаковим завзяттям займався і тим і іншим, розповідає Влад, і так вийшло, що у тривалій боротьбі висоти з довжиною перемогла остання. Пересвідчилися у цьому у Вірменії – на міжнародних змаганнях на призи рекордсмена Європи Роберта Емміяна: на них Влад став третім. До цього ж виборов «срібло» у дорослому чемпіонаті України і непогано показав себе у Швеції.

Здається, він давно вже успішно пережив той час, коли треба було довести свою тренерську спроможність… Сьогодні місцеві фахівці від спорту констатують: Ігор Лонський вибудував свою «стрибучу» школу, закони в якій, кажуть, навіть суворіші, аніж у легендарного батька.

Цьогоріч ці хлопці добряче пострибали світом. Але Колумбія, Швеція, Вірменія, Естонія, Грузія – то далеко ще не вся планета, а взяті ними висоти – далеко ще не межа. Отже, ще все попереду. Головне, кажуть бердичівські стрибуни, що поруч із ними (нехай навіть часто за допомоги Скайпу) він – їхній тренер.

Последнее изменение Понедельник, 05/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework