×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирські ліси інспектуватимуть міжнародні аудити

Впродовж наступного року всі лісогосподарські підприємства, що входять до сфери управління Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, пройдуть сертифікацію.

n 2810156438Сертифікат засвідчуватиме, що господарювання в лісгоспі ведеться у відповідності до екологічних, економічних та соціальних вимог, які діють у всьому цивілізованому світі. Іншими словами, лісогосподарське підприємство ні в якому разі не зможе вирубувати лісу більше, ніж це дозволяють норми, за якими не порушуватиметься екологічний баланс в екосистемі.

Окрім того, аудитори пильно стежитимуть за тим, чи виконуються всі заходи щодо охорони довкілля та збереження біорізноманіття в регіоні, чи враховуються інтереси працівників лісогосподарських підприємств та місцевого населення в процесі користування лісовими ресурсами.

Лісгоспи від сертифікації також матимуть ряд переваг: сертифікована продукція користується більшим попитом серед покупців та переважно має вищу ціну, а наші лісоводи матимуть кращі можливості отримання новітніх знань та навичок ведення екологічно орієнтованого лісівництва. Варто додати, що на сьогодні в Україні сертифіковано лише 27 % лісового фонду.

 На Житомирщині сертифікат мають три державних лісогосподарських підприємства: Житомирське, Новоград-Волинське та Радомишльське. Решта лісгоспів планують отримати його в наступному році, інформує прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства.

Джерело: 103fm.

Последнее изменение Среда, 28/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework