×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

В прокуратурі прозвітували про резонансні справи: хабар малинських чиновників та про п’яного суддю, який збив людину

Прокуратурою Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом отримання хабара заступником керівника Житомирської установи виконання покарань № 8, складено обвинувальний акт та скеровано до суду. 

n 2910156441Про це повідомив заступник прокурора області Петро Коваленко журналістам під час брифінгу.

Як повідомлялося раніше, правоохоронця у червні цього року було затримано слідчими прокуратури області спільно із співробітниками УСБУ в області, під час проведення негласних слідчих дій у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) КК України. Цей керівник, за сприяння оперативного чергового установи, за незаконне проведення сторонньої особи у приміщення установи та організацію побачення із громадянином, що перебуває під вартою, одержав неправомірну вигоду на суму 5 тис грн.

Заступник прокурора області поінформував журналістів про хід досудового розслідування і в інших актуальних кримінальних провадженнях, скоєних високопосадовцями, працівниками судової системи, правоохоронних органів, а також приватними підприємцями.

Йшлося, зокрема, про виконаний обсяг роботи слідчими прокуратури області під час досудового розслідування за фактом скоєної працівником суду  дорожньо-транспортної події, що призвела до загибелі  жителя м. Олевська. «Слідчим встановлено очевидців дорожньо-транспортної події, допитано їх як свідків, проведено слідчі експерименти щодо обставин зіткнення транспортних засобів. Призначено низку медичних та судово-криміналістичних експертиз», - повідомив Петро Коваленко.

Журналістів повідомлено також про хід досудового розслідування у  кримінальному провадженні за фактом одержання хабара на суму 40 тис грн  високопосадовцями – головою райдержадміністрації та головою райради Малинського району.  «Наразі обом особам повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368, підозрюваних відсторонено від посад та накладено арешт на їхнє майно, транспортні засоби, земельні ділянки. Слідчими прокуратури допитано майже 20 свідків, призначено криміналістичну експертизу, проведено близько 10 обшуків за місцем проживання та роботи. Досудове розслідування триває. Хід досудового розслідування перебуває на контролі Генеральної прокуратури України», - заступник прокурор області навів конкретні результати виконаного обсягу роботи.

Під час брифінгу Петро Коваленко назвав й інші факти зроблено під час досудового розслідування прокурорами та відповів на усі додаткові запитання журналістів.

Последнее изменение Четверг, 29/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework