×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирському виші презентують проект «Рани»

2 листопада 2015 року о 13:30 у Житомирському державному університеті імені Івана Франка (другий поверх центрального корпусу) презентують проект «Рани»

n 2910156453про українських військових та їхню реабілітацію очима американського фотографа Йосифа Сивенького.

Про це повідомляє прес-центр ЖДУ імені Івана Франка.

Проект «Рани» про тему, яка лишається поза увагою міжнародної та української громадськості: проблеми, що стоять перед тими, кого було поранено у війні за українську Європу та демократичне майбутнє, їхні довгострокові витрати на медичне обслуговування, пенсії, фізичну терапію, професійну підготовку, ПТСР та інфраструктуру для людей з обмеженими можливостями. Відтак, проект призначений для інформування і заохочення до дискусії українців про масштабну реінтеграціюпоранених солдатів та активістів до повсякденного життя, а також щоб надихнути допомагати іншим.

Світлини проекту «Рани» американського фотографа, який мешкає у Україні з 2003 року, пропонують вхід до світу поранених активістів і солдатів, а також того, як на них впливають наслідки революції, акти війни та тероризму, скоєних Росією та її довіреними особами.

Організатори експонування проекту «Рани» в ЖДУ імені Івана Франка: громадська організація «Центр сприяння волонтерського руху» та волонтерська ініціатива «Герої АТО», яка вже більше року працює над систематизацією інформації про поранених військових по усій країні.

У відкритті фотоекспозиції візьмуть участь: ректор ЖДУ ім. І. Франка Петро Саух, американський фотограф Йосиф Сивенький, керівник проекту Герої АТО Анатолій Мазарчук, волонтери, студенти та викладачі вишу, громадськість.

По завершенню відкриття першої в місті Житомирі виставки відомого американського фотографа Йосифа Сивенького, для студентів ЖУ ім. І. Франка відбудеться майстер-клас «Фотожурналістика: мистецтво репортажу».

Фотовиставка «Рани» працюватиме протягом двох тижнів на другому поверсі центрального корпусу Житомирського державного університету імені Івана Франка за адресою: м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 40.

Довідково:

Йосиф Сивенький (1978 р.н.) – американець українського походження, який почав їздити до України ще підлітком у 1990-х роках.

Працює в жанрі репортажу, портретної та пейзажної фотографії.

Навчався в Школі візуального мистецтва у Нью-Йорку.

У 1996-ому році вчився танцювати у школі ансамблю Вірського, перш ніж отримав травму. 15 років тому почав працювати в Україні як фотограф і мешкає тут з 2003 року.

Фотографії Джозефа публікувались у The New York Times, The New York Times Sunday Magazine, Conde Nast Portfolio, GQ, Time, Newsweek, The New Yorker. Його роботи виставлені у численних галереях та музеях, зокрема у George Eastman House, University of Applied Sciences and Arts у Німеччині, Musée de l‘Elysée у Швейцарії, Les Rencontres d‘Arles у Франції, United Nations Visitors Lobby у Нью Йорку та у FOAM у Голландії.

Протягом своєї кар'єри фотокореспондента працював над різними соціальними проектами у декількох країнах, які пережили серйозні конфлікти та різноманітні потрясіння. Зокрема, в Азербайджані (2005), Киргизстані (2005), Афганістані (2005), Зімбабве (2007), Грузії (2008), Іраку (2009-2011).

З 2003 року працює фотокореспондентом в Україні. На його українських світлинах люди, інфіковані ВІЛ, хворі СНІДом, туберкульозом, раком; діти з важкими психічними та фізичними розладами, що проживають у притулках; жертви Чорнобильської катастрофи; учасники Євромайдану та тяжкопоранені українські військові.

Последнее изменение Четверг, 29/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework