×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирян запрошують долучитися до прибирання польського кладовища

Цій традиції – понад чверть століття.

n 2910156452«Прибирання цвинтаря – це традиція, яка була започаткована 26 років тому єпископом Яном Пурвінським, Францем Бржезицьким та першим головою Житомирської обласної спілки поляків України Валентином Грабовським. Ми свято бережемо цю традицію і двічі на рік прибираємо польський цвинтар»,  зазначає голова спілки Вікторія Лясковська-Щур нагадує.

Цей захід важливий як для збереження пам'яті, так і для виховання молоді, каже Вікторія Лясковська-Щур: "Залучаємо багато молоді, це дуже добра виховна традиція. Потім багато батьків розповідають, що після прибирання польського кладовища діти запитують, коли ж підуть прибирати могили своїх бабусь і дідусів, які поховані на житомирських цвинтарях. Це дуже приємно чути, адже як ми дбаємо про наших пращурів, так і наші діти дбатимуть про наші могили".

Всіх бажаючих допомогти прибрати польське кладовище запрошують в суботу, 31 жовтня, на 10-30 до брами, що на вулиці Короленка. Прибирання відбувається традиційно напередодні Дня всіх святих 1 листопада, а 2 листопада опівдні на кладовищі відслужать святу літургію за всіх померлих.

За інформацією: 103fm

Последнее изменение Четверг, 29/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework