×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Піротехніки на Житомирщині знищили два артснаряди

18 серпня до рятувальників 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Коростень протягом кількох годин надійшло два повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів.

Перший виклик надійшов із села Сингаї. За словами сільського голови, дітвора граючись на піску, помітила біля сміттєзвалища підозрілі предмети. Малеча не чіпала знахідку, а розповіла про неї дорослим. Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику ідентифікували предмет як артилерійський снаряд калібру 152 мм часів минулої війни.
Трохи згодом коростенські рятувальники вирушили до села Веселівка, де місцеві жителі, під час проведення земельних робіт, виявили ідентичний боєприпас. Наразі піротехніками Управління ДСНС Житомирщини проводиться знищення вибухонебезпечних предметів у спеціально відведеному для цього місці, - повідомляє У ДСНС у Житомирській області.
Крім того, минулої доби було знищено ще один 152 мм артснаряд, виявлений жителями села Великі Деревичі Любарського району. 20 серпня групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення заплановано виїзд до села Соболівка Брусилівського району. Там під час будівельних робіт виявлено 2 артилерійські снаряди калібром 76 мм.
У зв’язку з почастішанням випадків виявлення небезпечних знахідок часів війни, рятувальники закликають громадян дотримуватися вимог безпеки.
Помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101». Не випробовуйте долю. В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від загрози себе та своє оточення!

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework