На Житомирщині розробляють патріотичний туристичний маршрут

  Як розповіла депутат обласної ради Олена Галагуза, ця робота ведеться в рамках підготовки та відзначення сторіччя Української революції:

  "В Житомирі він уже розроблений, краєзнавці вже проводять такі екскурсії, а по області, на жаль, це не дуже поширено. Якщо взяти, наприклад, Олевськ – УПА "Поліська Січ", Радомишль – отаманша Маруся, Житомир – Ольжич, в Бердичеві багато подій саме такого спрямування відбувалося, Коростень, ясна річ, тому що це залізниця, сполучення і там відбувалися стратегічні переговори".

  Опікується цією тематикою робоча група з питань дослідження місць пам’яті Української революції 1917-1921 років. Додамо, що в області розроблений план заходів з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років та вшанування пам’яті її учасників на період до 2021 року, затверджений розпорядженням голови облдержадміністрації в грудні минулого року. Зокрема, передбачено "проведення в культурно-освітніх та навчальних закладах області семінарів, конференцій, виховних годин, лекцій, засідань за круглим столом; в бібліотеках створити інформаційні полички, організувати та провести книжкові виставки, читацькі конференції присвячені подіям та постатям Української революції 1917-1921 років; в музеях організувати тематичні інформаційні, навчально-виховні, культурно-мистецькі заходи, тематичні виставки архівних документів, речових пам’яток і фотоматеріалів, спрямованих на донесення інформації про події Української революції 1917-1921 років, виховання патріотизму та підвищення інтересу до історії України у громадян, передусім учнівської та студентської молоді".

Джерело: 103fm.com.ua

Всі Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework