Коростень увійшов у топ-10 місць, де можна відпочити з дитиною на осінніх канікулах

  Ну що ж, друзі. Ось і пролетіла половина осені. Здається, ніби-то пройшла лише одна мить після закінчення літніх канікул, а тут раптом – раз! і осінні канікули вже не за горами. Тож час замислитися над тим, як провести цей безцінний для дитини час з користю і задоволенням.

  Чи варто їхати за кордон? Зовсім не обов’язково! Адже в Україні є безліч цікавих і гарних місць, де можна побувати. Саме тому ми вибрали для вас топ-10 місць, які неодмінно сподобаються вам і вашим маленьким школярам. У цьому огляді ми не поїдемо на схід від Житомирської області. Все тому, що на наш погляд, саме західна частина України найбільш сприяє «перезавантаження». А все завдяки фантастичній природі і пам’ятників архітектури. Сподіваємося, що жителі центральних, південних і східних областей не образяться на нас, а з радістю поїдуть у…

Коростень, Житомирська область

om 18101703 1

 

  Коростень – одне з найдавніших міст в Україні. Воно було засноване більше 1300 років тому слов’янським племенем древлян, а пізніше стало центром їх зосередження. У 946 р. княгиня Ольга, з метою помститися за вбивство князя Ігоря, обложила місто і приєднала його до Київської Русі.

  На сьогоднішній день Коростень – місто відносно невелике, але, тим не менш, тут безумовно є на що подивитися. Насамперед відвідайте військово-історичний комплекс – командний пункт «Скеля», побудований в 1936 році на місці існувавших тут колись давньоруських поселень. Саме тут за часів Великої Вітчизняної Війни радянські солдати тримали антифашистську оборону. Будучи важливим військово-стратегічним об’єктом, командний пункт «Скеля» лише в 2005 р позбувся грифа секретності і тепер будь-який бажаючий може відвідати це незвичайне місце.

  Не менш захоплюючим для вас стане відвідування музею локомотивного депо. Станція Коростень була побудована ще на початку минулого століття і з тих пір стала одним з найважливіших залізничних вузлів України. Починаючи з 1967 року ентузіасти-працівники станції поступово збирали колекцію раритетів для створення музею, щоб сьогодні ми з вами могли помилуватися «локомотивами з минулого».

  Крім названих пам’яток в Коростені також варто відвідати виставку коростенського фарфору, Краєзнавчий музей, прогулятися по парку ім. Островського, і, наостанок, зробити парочку фотографій у єдиного і неповторного пам’ятника … деруну!

Берегово, Закарпатська область

om 18101703 1

  Берегово, або Берегсас – унікальний центр угорської культури на Західній Україні. Побудований в кінці Х століття, місто неодноразово руйнувалося і відновлювалося, і, тим не менш, на сьогоднішній день стало одним з найкрасивіших і незвичайних міст України, значну частину населення якого складають етнічні угорці, а вулиці досі позначаються двома мовами. Що ж варто насамперед відвідати туристу в Берегово? Почніть з прогулянки по центральній вулиці міста, яка з першої ж секунди приверне вас своєю красою і дивовижною архітектурою, такої незвичайною для нас, звиклих до сірих радянських будівель та двадцятиповерхових «свічок».

  Не менш вражаючим стане відвідування палацу-садиби «Графський двір». Побудований в 1629 році в якості резиденції трансільванського князя Габора Бетлена, «Графський двір» є на сьогоднішній день одним з найстаріших будівель міста, в якому щодня проводяться екскурсії для цікавих туристів. Особливе значення мають підвали в готичному стилі, що залишилися, ймовірно, ще з часів існування тут до кінця XVI століття монастиря домініканського ордена. З 2011 року тут відкрито музей виноробства, який також неможливо обійти стороною. Якщо ж прогулянки пішки і відвідування музеїв вам не до душі – в місті майже цілий рік відкриті кілька термальних басейнів під відкритим небом. Так що всі, хто бажає оздоровитися або просто відпочити від сірих буднів і міської метушні – вам дійсно сюди!

Замок Паланок, Мукачево, Закарпатська область

om 18101703 1

  Охочих відчути атмосферу Середньовіччя, замок Паланок подарує чудові враження. Ця велична фортеця, фундаментом якої стала гора вулканічного походження, – головна визначна пам’ятка міста. Існує легенда, що гора, на якій стоїть Паланок, була насипана з людей, що коштувало величезних мук; звідси і пішла назва міста – Мукачеве. Замок зводився в кілька етапів, починаючи з XI століття, але лише в кінці XVII століття, при Дьєрдя II Ракоці, він придбав свій нинішній вигляд.

  Сьогодні на території замку розташовані історичний музей і картинна галерея. Тут щодня проводяться екскурсії, які цікаві як дорослим, так і дітям; при бажанні замок можна оглянути без супроводу гіда. Втім, в Мукачеві є й інші цікаві місця: Кафедральний костел святого Мартіна, каплиця Святого Йосипа, Мукачівська ратуша …

  Загалом, перераховувати можна довго, тому що місто саме по собі представляє найцінніші надбання культури. Якщо ви дійсно любите гарну архітектуру і хотіли б присвятити цьому своє подорож – всього лише в 12 км їзди звідси розташований замок «Сент-Міклош», а проїхавши ще трохи, можна дістатися до неймовірно красивого палацу графів Шенборнів.

Оленяча ферма, с. Іза, Закарпатська область

om 18101703 1

  Одне з найпопулярніших місць Закарпаття – єдина в Україні ферма плямистих північних оленів. Ферма була створена ще в 1987 р.. Олені були доставлені сюди вертольотами для їх подальшого розведення, раніше цей вид на Україні не жив. Метою створення ферми на той момент було отримання пантокрину – надзвичайно цінної для медицини речовини, що видобувається з оленячих рогів. Для тварин це абсолютно безпечно, оскільки роги мають властивість швидко відростати. Однак після розпаду Радянського Союзу і падіння середньої ціни пантокрину, на фермі відчувся значний занепад і тварин стали відстрілювати.

  Але, на щастя, знайшовся один добрий чоловік, Михайло Бугаш, який врятував плямистих від загибелі і зараз він є власником ферми. Завдяки йому тварини отримують відмінний догляд і не голодують.

  Сьогодні ферма цілий рік відкрита для відвідувачів. Після численних прохань туристів оленів дозволили годувати з рук (до недавнього часу це було строго заборонено). Тварини тут дуже милі, добрі і кумедні, абсолютно не бояться контактувати з людиною. Тож якщо ви хочете відчути себе ближче до природи і порадувати вашу дитину – обов’язково відвідайте Оленячу ферму.

Реабілітаційний центр бурих ведмедів, НПП «Синевир», Закарпатська область

om 18101703 1

Єдиний в Україні і навіть у всій Європі, Реабілітаційний центр бурих ведмедів був побудований 2011 р. рішенням Міністерства екології та природних ресурсів України.

Місце для будівництва Національного природного парку «Синевир» було обрано не випадково: територія парку площею 12 га повністю відповідає всім екологічним нормам і відтворює природне місце існування ведмедиків. Тварини, які сюди потрапляють – це жертви жорстокого поводження людини або стихійного лиха. Тут їм забезпечується якісне лікування, догляд професійних ветеринарів, здоровий раціон харчування і багато іншого.

Сьогодні в парку живе понад 10 ведмедів. Більшість з них потрапили сюди після жорстоких рук людини. Деякі ведмедики піддавалися звірячим методам дресирування, так що у них все ще деінде виявляються колишні звички і недовіра до людини.

Не варто забувати, що ведмеді – дикі тварини, тому наближатися до клітки або намагатися погладити одного з них – суворо заборонено. Кидати ведмедикам корм теж не дозволяється, – в центрі вони отримують все необхідне для здорового розвитку. У парку панує чудова атмосфера: відчувається, що кожну тварину дуже люблять і цінують. Видовище дуже-дуже зворушливе!

Мотузковий парк «Ведмежа лазанка», с. Волосянка, Львівська область

om 18101703 1

  Посеред безкраїх гірських схилів, далеко від шуму, пилу і метушні, розташувався найбільший і екстремальний в Україні мотузковий парк «Ведмежа лазанка». Це місце чудово підійде як для завзятих туристів і любителів гострих відчуттів, так і для приємного сімейного відпочинку.

  Сьогодні парк пропонує кілька маршрутів різної висоти і складності. Найскладніший маршрут знаходиться на 10-метровій висоті і складається з 22 етапів. Для дітей передбачено маршрут на висоті 0,5 м, абсолютно безпечний і простий. Для новачків також пропонують послугу із супроводу інструктора, але зрозуміло, за додаткову плату. Після завершення цього маленького пригоди ви будете нагороджені грамотою та сертифікатом – дрібниця, а приємно!

  Парк відкрито весь рік, за винятком дуже вітряної погоди, тож заодно ви можете побувати на гірськолижному курорті в Славську, розташованому в декількох хвилинах їзди. Також недалеко від парку є й інші цікаві місця: водоспад Кам’янка, скеля Довбуша, фортеця Тустань та багато інших.

Чернівці

om 18101703 1

  Чернівці – одне з найпопулярніших серед туристів українських міст, що відрізняється неймовірною красою архітектури і затишком вуличок з брущатими доріжками. Це місто також дуже часто називають українським Парижем або Віднем – атмосфера тут така … європейська, приємна, а люди добрі і чуйні. Єдина повністю пішохідна вулиця в місті – вулиця Ольги Кобилянської. У 2008 р. до 600-річчя міста, вулицю повністю відреставрували. Тепер тут можна гуляти, розважатися, робити красиві фотографії.

  Тут також розташовані краєзнавчий музей, Зал органної та камерної музики, Український народний дім, де багато років тому сам Іван Франко зачитував свої вірші перед захопленою публікою. Що ж ще можна подивитися в місті? Звичайно ж будівлю Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, яке було колись резиденцією митрополитів Буковини і Далмації. Це неймовірно величне і красиве спорудження, перебуваючи в якому відчуваєш себе ніби на екскурсії в Гарварді або будь-якому іншому першокласному університеті.Любителі казок і фентезі називають це місце українським Хогвартсом. Ще одна цікава пам’ятка – Костел Пресвятого Серця Ісуса – єзуїтський костел в готичному стилі, який асоціюється у місцевих жителів з безліччю міфів і легенд.

  Серед інших визначних пам’яток варто також згадати площа Турецька криниця, Чернівецький обласний академічний театр ляльок, будинки-близнюки, Парк культури і розвитку і багато інших.

С. Колочава, Закарпатська область

om 18101703 1

  Колочава – велике і красиве село на Закарпатті, розташоване в долині гір, недалеко від парку «Синевир». Тут ви і ваша дитина зможете насолодитися свіжим повітрям, подивитися на красиві гірські пейзажі, а також відчути гостинність місцевих жителів. Найголовніше, що Колочава – село 10 музеїв, тож, вирушаючи на відпочинок сюди, ви точно не нудьгуватимете.

  Найцікавіший на нашу думку музей – «Старе село». Гуляти по музею найкраще у супроводі екскурсовода; в основному це місцеві прості хлопці, які розкажуть все від А до Я, і подарують вам купу емоцій завдяки своїй відкритості і почуттю гумору. Тут же поруч знаходиться інший музей – Колочавська вузькоколійка. Експонатів тут небагато, але це можна заповнити можливістю покататися на дрезині, якщо ви звичайно пам’ятаєте ще що це таке :-).

  Серед інших слід перш за все відзначити музей лінії Арпада (Лінія оборони угорців проти радянської армії), Бункер Штаєра, Музей церкви Святого Духа і музей «Воїнам-інтернаціоналістам». Вечір можна провести в одному з місцевих колоритних закладів, спробувати карпатське вино і смачну домашню кухню.

Львів  

om 18101703 1

  Три речі можна робити нескінченно: дивитися як тече вода, горить вогонь і … говорити, яке прекрасне місто Львів. Це красиве місто з багатовіковою історією, овіяною сотнею таємниць і загадок. Тут неймовірно багато різних пам’ятників, парків, церков, музеїв, костьолів. Тому ми обмежимося лише коротким описом місць, які потрібно відвідати в цьому місті.

  По-перше, Замкова гора. Підняття туди займе хвилин 15, причому абсолютно безкоштовно, а зверху ви зможете помилуватися прекрасним панорамним видом на все місто. По-друге, той самий Домініканський собор і монастир, один з найвідоміших пам’яток архітектури бароко у Львові. По-третє, Личаківський цвинтар. Ні, вам не здалося, саме кладовище. Зараз на території цвинтаря розташовано меморіальний музей-заповідник.

  І, наостанок, не забудьте пройтися Площею Ринок, піднятися на Ратушу, звідки також відкривається незабутній вид на все місто, сфотографуватися на тлі Національного академічного театру та випити кави в одній з численних львівських кав’ярень. Для дитини тут теж знайдеться багато цікавого: на вулицях Львова щодня проводяться різні заходи для туристів, а ще продається багато незвичайних сувенірів, в тому числі і дитячих іграшок в національному стилі.

Кам’янець-Подільський, Хмельницька область

om 18101703 1

  Кам’янець-Подільський був побудований в Середньовіччі на перетині торгових шляхів. Сьогодні тут збереглося безліч старих будівель, найдавніші з них датуються ХІ століттям.

  Це місто багато хто називає «квіткою на камені», тому що він розташований на скелястому півострові в долині річки Смотрич, а з висоти пташиного польоту Кам’янець-Подільський дійсно квітка надзвичайної краси. Кам’янець-Подільська фортеця – величезне спорудження, на території якого сьогодні розташований музей, який щодня відвідують натовпи туристів. Ця фортеця – частина Старого міста. У цій частині міста також варто прогулятися по центральній площі, оглянути міську Ратушу, і, наостанок, зайти в костел Святих архангелів Петра і Павла.

  Для бажаючих відчути екстрим і побачити місто з висоти пропонується унікальна можливість спуститися зі скелі по натягнутому тросу. Відчуття легкості польоту і насолода мальовничими пейзажами стануть для вас яскравими спогадами про відпочинок.

Джерело: prolviv.com

Новини  Житомира

 

 

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework