Екотуризм в Житомирській області: куди поїхати?

  Одне з найстаріших міст України, яке згадується в «Повісті временних літ» як неприступна фортеця. Саме Коростень (тоді - Іскоростень) спалила княгиня Ольга, помстившись за смерть свого чоловіка Ігоря. Місто також примітний унікальними геологічними пам'ятниками.  

  За сотні мільйонів років річка Уж відточила в гранітній породі неймовірно красиві химерні форми, багатьом з яких вже дали назви:

  • «Купальня княгині Ольги»;
  • «Баранячі лоби»;
  • «Гігантські котли».  

  У місті знаходяться пам'ятники княгині Ользі, князю Малу, Миколі Островському. Крім того, є цілий природний парк імені М. Островського.

  На початку парку можна побачити схему маршрутів, вона допоможе швидко зорієнтуватися, куди вам найкраще податися. Береги річки Уж з'єднані красивим мостом, на якому за традицією навішені замки з іменами закоханих. У парку можна піднятися на гору, де розташований пам'ятник Малу. Туди веде і довгі сходи, і доріжка з лавками для відпочинку. А в самій горі розміщується бункер «Скала», збережений ще з часів Другої Світової Війни.

  Крім усього цього, у парку є ще одна, майже унікальна, пам'ятка - лавочка примирення. Вона спеціально зроблена так, що дві половини сидіння спрямовані вниз і сходяться під кутом. Так, посварені, сидячи на цій лавочці, «скочуються» один до одного:)

  Щороку в місті проводиться Міжнародний фестиваль наших «дерунів». Його відзначають у другу суботу вересня, а в 2009 році на честь свята був урочисто відкритий пам'ятник деруну.

  Насолоджуватися пам'ятками парку М. Островського можна дуже довго, тому безкоштовний вхід відкритий цілодобово, а біля узбіччя завжди можна безкоштовно припаркуватися. На території заборонено палити і розпивати алкогольні напої. Якщо після прогулянки ви перебуваєте в стані алкогольного сп'яніння, то тверезий водій довезе вас на вашому автомобілі додому.

Джерело: eco.zt.ua

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework