Вітражні вікна та старовинна дзвіниця: Францисканський костел у Чуднові. ФОТО

  Францисканський костел, який знаходиться в місті Чуднів, є досить старовинною архітектурною пам’яткою. Він розташований біля монастиря, який був заснований у XVII столітті князем Сангушком. Це висока кам’яна будівля в три поверхи зі старовинною вінтажною дзвіницею.

   На місці сучасного храму колись розташовувалася дерев’яна католицька церква, яка була споруджена князем Сангушком ще на початку XVII століття. Але через постійні війни, які відбувалися в ті часи, вже через кілька років її було знищено. На її місці в 1760 році єпископ Горчинський побудував кам’яний францисканський костел. Згодом монастир був розпущений, будівлю, як і костел, майже зруйновано. Але вже довгий час храм реставрується. Зараз він являє собою триповерховий будинок із високим кам’яним парканом навколо і величним входом.

  На території будівлі можна побачити акуратні газони та кам’яні доріжки. Дзвіниця, що належить костелу, є будівлею з арчастим покриттям. Там є чудове вітражне віконце. Нині храм є власністю католицької парафії Набуття Хреста Господнього.

om 16111703 2

om 16111703 2

Джерело: zruchno.travel

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework