Аналог "Біловезької Пущі" на Житомирщині: лісовий заказник "Поясківський". ФОТО

  Лісовий заказник "Поясківський" - природна спадщина Житомирщини, яка за своєю первозданністю прирівнюється до оспіваної "Біловезької Пущі". Тут понад сто років не проводилося вирубування. На величезній території виростають могутні дубові та вільхові гаї з незайманою фауною.

  Недалеко від с. Шебедиха і ст. м. Пояски під Олевськом Житомирської обл. розташований лісовий заказник "Поясківський". Варто відзначити, що Житомирщина - край з дуже багатою природною спадщиною. Тут існує низка заповідних зон, що знаходяться під охороною держави. "Поясковський" заказник є найцікавішою з цих зон, оскільки місцевість збережена практично у первозданному вигляді. Тут з 1924 р. не проводилися вирубування дерев, через що флора і фауна не зазнали жодних втручань.

  "Поясківський" заказник - це взірець справжнього лісу, де на території у 113 га можна зустріти старі повалені дерева, покриті моховими килимами, величезні гаї дубів (до речі, окружність стовбура найбільшого дуба становить 6 м), вільхи, найвищі сосни, дрімучі зарості папоротей і багато інших видів дерев і рослин. На сьогодні проблемою заказника "Поясківський" є повсюдний нелегальний видобуток бурштину на його території, через що порушується природний ландшафт.

om 18011801 2

Джерело: zruchno.travel

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework