Відома житомирська скеля «Голова Чацького» надихнула автора японської комп'ютерної гри змінити образ героя

   Житомирщина, безумовно, привабливий для туристів край. Втішає те, що останніми роками про тему туризму на Житомирщині говорять все частіше.

 

   Звісно ж, головне, щоб відповідні інстанції, організації, установи та структури, які займаються питанням розвитку туризму, робили все можливе, щоб про нашу область, яка по праву заслуговує носити статус однієї з перлин України, заговорили та дізналися все більше й більше людей, а, отже, щоб якомога у більшої кількості туристів виникало бажання відвідати нашу красиву Житомирщину.       

  Цього разу ми хочемо розповісти дуже цікавий факт про скелю «Голова Чацького». Мало хто знає, що цей відомий багатьом містянам та гостям Житомира об'єкт, надихнув одного з авторів японської комп'ютерної гри змінити образ героя саме на такий, як на скелі. Ви здивовано запитаєте, а як і за яких обставин це трапилося? Ми залюбки розповімо про це.

   Цей факт став відомий нам з програми «Відкрита студія» на телеканалі «СК1» у випуску під назвою «Житомирщина туристична» від 23.05.18.

  «Багато хто любить грати в комп'ютерні ігри, дехто робив це в дитинстві, хтось і нині продовжує. І дуже цікаво, що скеля "Голова Чацького" зацікавила автора японської комп'ютерної гри, більше того — надихнула його на створення такого персонажу, яка дуже схожа на цю нашу відому житомирську скелю.  Як це все було?

   Для початку варто зауважити, що персонаж цієї комп'ютерної гри  (з 1991 до 1996 року) мав вигляд, як звичайний японський самурай. А у 1996 році тогочасний дизайнер японської гри, головний розробник  її персонажів, у складі японської делегації прибув до Житомира.  І тоді гостям з Японії, як делегатам, показали "Голову Чацького" та розповіли історію про закам'янілого воїна, який чекає свого пробудження. Ця історія дуже вразила японського дизайнера. Хтозна, можливо в цьому є щось від коміксів та манга (ред. японський різновид коміксів) чи аніме, що так його зацікавило.  Але результат відомий — японець вирішив зробити прототипом свого героя саме нашого "Чацького".  

   Чомусь, про цю історію мало хто згадує. Але це, наприклад, може бути дуже сильним, хорошим "магнітом" для японців , які захочуть приїхати в Житомир і побачити той об'єкт,  на основі образу якого було створено дуже відому та популярну японську гру. Оскільки вони все це дуже люблять, дехто навіть фанатично. Отож, деякі з іноземних гостей із Японії дійсно можуть  приїхати спеціально до Житомира, щоб на власні очі побачити такий цікавий і вражаючий об'єкт», — розповів один із гостей цієї програми «Відкрита студія»  —   Василь Крачук, в.о. директора Житомирського обласного туристично-інформаційного центру.  

   Дізнатися більше про цю, безумовно,  цікаву та пізнавальну історію, а також якусь нову інформацію про розвиток туризму на Житомирщині, ви, шановні читачі, можете у випуску цієї програми «Відкритої студії». Зауважимо, що історія про японське аніме починається з 30:00 хвилини телепередачі.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework