Благодатне місце: Жіночий монастир на честь Афонської ікони Божої Матері на Житомирщині. ФОТО

    Урочище “Кип’яче” розташоване на правому березі річки Ірша, в чотирьох кілометрах від селища Чоповичі Житомирської області. Надзвичайно мальовнича місцевість, яка відзначена особливим Божим Промислом.

   В 1911 році на цьому місці, по переданню, з’явилась у вогняному сяйві ікона Пресвятої Богородиці двом жінкам. Жінки намагались взяти ікону в руки, але ікона опалила їх. Опіки залишились на все життя. Жінки згодом прийшли разом зі священиком, який відслужив молебень і взяв ікону в руки. Передання свідчить, що це був Казанський образ Божої Матері. На місці явлення ікони забило джерело, вода закипіла, як в Силоамській купелі, тому це місце дістало назву “Кип’яче”. Вода мала цілющі властивості. Черпаючи воду після молитви, умиваючись нею та її споживаючи, люди виліковувались від хвороб.

   З інших документальних свідчень сама Богородиця явилась людям над джерелом, спонукуючи їх збудувати каплицю. Чутки про знамення у “Кип’яче” дійшли до Санкт-Петербургу, звідки приїхала Синодальна комісія, щоб на власні очі пересвідчитися в наявності Божого чуда. Після соборної молитви та свідчень від благодатно зцілених, комісія винесла рішення заснувати там монастир і запровадити чернече життя.

    Настоятелем монастиря був поставлений ігумен Константин — афонський монах, родом із села Чоповичі, призваний Пресвятою Богородицею повернутись на батьківщину і очолити обитель. Саме йому судилося збирати братію й запроваджувати монастирське життя. На місці явлення Матері Божої була збудована церква. Трохи вище, на пагорбі, був заснований монастир з храмом на честь Усікновення глави Іоанна Хрестителя.

    Сьогодні монастир на честь Афонської ікони Божої Матері — повноцінна обитель, де проживає 60 насельниць, з них 20 монахінь, 20 інокінь та близько 20 послушниць. Монастир має близько 4 га землі та господарство.

    У монастирі строгий Афонський устав, монахині не відвідують свої колишні домівки, в монастирі принципово немає штучного світла, читається неусипний Псалтир.

   У жіночому монастирі Афонської ікони Божої Матері знаходиться чудотворний образ кровоточивого Спаса. Це образ Спасителя, на лику якого незбагненним чином проступили краплі червоної рідини. Хімічна та медична експертизи довели, що це є людська кров. Зараз лик Христа повністю закривавлений .

   Біля цієї ікони відбулося таке безліч зцілень, що про це можна написати цілу книгу. Але головне те, що вона зцілює і духовно.

kd10081806 1

kd10081806 2

kd10081806 3

kd10081806 4

kd10081806 5

kd10081806 6

womanway.com.ua

Джерело: migraciya.com.ua

Фото: Катерина Смичок, Фейсбук

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework