Колоритна північ Житомирщини, вкрита дрімучими лісами, непрохідними болотами, оповита казками й легендами. ФОТО

  Враженнями своєї мандрівки на північ Житомирщини, поділилася на своїй Фейсбук-сторінці житомирська журналістка Ірина Чириця.

  На своїй Фейсбук-сторінці вона поділилася фото подорожі та написала:

  «Один день між вчора і сьогодні на глибокому-глибокому Поліссі, куди завела довга й далека дорога. Така колоритна північ Житомирщини, вкрита дрімучими лісами, непрохідними болотами, овіяна казками і древлянськими легендами, над якими ламають голови історики, археологи, геологи та етнографи. Там пахне соснами, чорницями і медом, який досі приносять до бортей дикі бджоли. Навіть дорога туди проходить містком через річку Пергу з медовою водою.

  Захована подалі від шуму і забаганок цивілізації ця частинка простору живе без мобільного зв’язку і ти просто розчиняєшся в часі. Багато загадок, які не осягнути розумом, варто просто пережити серцем. Там можна босоніж пройтися слідами Бога, а потім мохом і дерев’яними сходами знову опуститися на свою земну стежинку. Головне – не боятися вузьких щілин між каменями і бачити перед собою світло.

  Така давня мрія побувати на крайній півночі Житомирщини, а не просто писати про поліські вишиванки і писанки, нарешті здійснилася. Якщо дослухатися до рекомендацій тамтешніх жителів, серед пралісів можна народитися вдруге, але вже молодшою на 5 років.

 Сотні проїханих кілометрів дороги і гектари пройденого лісу закінчилися пізнім вечором, коли сонне місто зустріло світлом у вікнах і калюжами під ногами. Змила із себе поцілунки настирливих поліських комарів, тільки заснула, а от і знову ранок з можливістю систематизувати та переосмилити всю інформацію про цей дивовижний край. В один допис на фейсбуці всіх емоцій не вмістити, тому має бути щось більше».

kd 16081804 1

kd 16081804 1

kd 16081804 1

kd 16081804 1

kd 16081804 1

kd 16081804 1

kd 16081804 1

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework