×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

На Житомирщині створюють «Дивосвіт Трипілля» для туристів

 
  У селі Городське Коростишівського району Житомирщини на території пам’ятки археології Червона гора облаштовують ландшафтно-скульптурний оглядовий майданчик, який готуються представити туристам вже в листопаді.

  Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомила керівник проекту «Створення ландшафно-скульптурного оглядового майданчику «Дивосвіт Трипілля» Інна Величко.

  «Мета цього проекту – відкриття нового туристичного об’єкта та популяризація туризму на Житомирщині. Він реалізується завдяки гранту від Українського культурного фонду на суму понад 100 тисяч гривень. Проект передбачає встановлення декількох збільшених скульптурних реконструкцій трипільської кераміки, виготовлення кованої художньої огорожі з використанням елементів трипільських орнаментів та облаштування ландшафтно-дизайнерської клумби», - розповіла Величко.

  У Городському раніше встановили кам’яну скульптуру трипільської жінки, а цього разу там ще з’явиться вагітна як символ продовження роду, а також тварини. Скульптури буде виготовлено з бетону. Оглядовий майданчик, що розташований над обривом, планують захистити безпечною огорожею.

  За словами Інни Величко, зараз на об’єкті тривають активні роботи і в листопаді він уже зможе прийняти перших туристів.

Джерело: ukrinform.ua

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework