Упродовж десятиліть тут рятували дітей від страшної хвороби, а нині лікують душі. ВІДЕО

  Свято-Анастасіївський монастир у Житомирі за своє порівняно недовге існування вже встиг стати одним з найбільш відвідуваних монастирів серед паломників. Грає він не останню роль і в житті місцевих жителів.

   Подробиці у відео, опублікованому на каналі “Шлях до небес”:


  Історія Анастасіївського монастиря

  Свято-Анастасіївський монастир був побудований в 1999 році. Розмістився він на околиці Житомира, на місці старого санаторію. На будівництво храму виділялися кошти з міської казни. Більшу частину жертвували парафіяни. В одному зі старих корпусів був облаштований храм Сергія Радонезького. А в 2002 році на монастирській території з`явився ще й собор Анастасії Римлянині з нижнім боковим вівтарем преподобного Серафима Саровського.

  Усі будівлі були об`єднані в один простір арочними переходами і з`єднаннями. Свято-Анастасіївський монастир — жіночий монастир. Тут зберігаються мощі деяких пресвятих великомучениць. Велика частина святинь була перенесена сюди з різних куточків Житомира. Відвідувачі храмової частини монастиря зможуть побачити не тільки залишки мощей, але і декілька унікальних ікон, побувати в келіях черниць. Також вражає уяву внутрішнє оздоблення храмів. Центром є позолочений іконостас.

  Цікаво знати

  Свято-Анастасіївський монастир — перший жіночий монастир у Житомирській області; Анастасія Римлянина, на честь якої храм, також є покровителькою Житомира. З деякими реліквіями монастиря пов`язано кілька загадкових історій.

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework