Дивовижний палац на Житомирщині, що є пам'ятником архітектури XIX століття. ВІДЕО

  У спільноті "Андрушівка Андрушівський" в мережі Фейсбук ми натрапили на відео, де показаний палац Терещенка в Андрушівці, на Житомирщині.

 

  До відео є наступний опис: «Замки України - Палац Терещенко в Андрушівці (Castles of Ukraine-Tereshchenko Palace in Andrushevka)

  Одна з садиб видатного промисловця-цукрозаводчика Терещенко. Є пам'ятником архітектури XIX століття.

  Маєток в Андрушівці родина Терещенків придбала в 1848 році у князів Бержінскіх, яким належало село. Замок з прекрасним парком, який також взято під державну охорону, розташовується в мальовничій місцевості на річці Гуйва. Палацово-парковий ансамбль представляють парадні в'їзні ворота, три вежі огорожі (четверта не збереглася) і господарську будівлю.

  Палац зведений в стилі французького нео - ренесансу. Це цегляна двоповерхова споруда, складна в плані і асиметрична в компонуванні обсягів. Здалеку білий будинок палацу виглядає дуже красиво.

  У 1920 році в садибі Терещенко розташовувався штаб Першої кінної армії під командуванням легендарного Семена Будьонного. Над входом в будівлю до сих пір зберігся балкон, з якого полководець виступав з полум'яною промовою перед трудящими Андрушівки. У 1975 р палац частково перебудували - над оранжереєю був добудований другий поверх, капітально відремонтували господарські приміщення.

  Сьогодні в палаці цукрового магната розташовується Андрушівська середня школа №1. На території - пам'ятник героям ВВВ і галерея бюстів Героїв Радянського Союзу - уродженців Житомирської області.

  Внутрішнє оздоблення колишніх інтер'єрів практично не збереглася, тільки в одній з класних кімнат, залишився фриз. Постраждали від часу і ступені мармурових сходів, яка давно вже не ті, що раніше. Історію палацу продовжують зберігати тільки дерева старовинного парку, яким вже понад 200 років».

Над фільмом працювали: В'ячеслав Майборода, Олег Кот

Музика "Цифеі"

 Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework