Від часу відчуження село на Житомирщині підпалювали декілька разів, але дерев'яна церква дивом вціліла. ФОТО

  У мережі Фейсбук ми натрапили на цікаву інформацію про село Великі Кліщі на Житомирщині, зокрема й про церкву, яка є в цьому населеному пункті.

 

  Ось, про що розповів користувач Олексій Семенів в дописі, додаючи фото: «У відселеному понад 25 років тому селі Великі Кліщі Народицього району, поміж Малином і Народичами на Житомирщині, стоїть дерев'яна православна церква Арх. Михаїла, збудована 1889 р., що й сьогодні приймає охочих помолитися наодинці посеред глухих поліських лісів.

  Стародавнє поліське село Великі Кліщі, на дорозі з Малина в Народичі, було повністю відселене в 1990 році внаслідок критичного забруднення після Чорнобильської катастрофи.

  Довший час у селі проживала лише одна людина - легендарна баба Настя Аврамчук, вона ж Балабеня - яка відмовилася від переселення й протягом років сама доглядала покинуту церкву. З роками занепаду та після кількох пожеж дивом вціліла церква Арх. Михаїла (раніше Св. Миколая) лишилася єдиною спорудою колись великого села».

  У своєму коментарі користувач Сергій Кисіль додав:

  «Ще трохи з історії. Церква стоїть в центрі села. Впродовж всього часу (від часу відчуження) село підпалювали 3 чи 4 рази, та з божою поміччю церква не згоріла... а в середині іконостас наче оновився, засіяв новими кольорами. А тепер і не вір у дива після такого...

kd070217 2

kd070217 3

kd070217 4

kd070217 5

kd070217 6

kd070217 7

kd070217 8

Фото: Олексій Семенів, Фейсбук 

 Новини Житомира

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework