На Житомирщині може зникнути мальовничий кар'єр — справжній райський куточок. ФОТО

  Малинчани б'ють на сполох, адже є велика ймовірність, що зникне надзвичайної краси  місцевий  кар'єр у Малині.

   Аби привернути увагу до такої важливої для містян тему, малинчани навіть зібралися вчора, 7 квітня, на акцію протесту. В чому ж там справа, що ж сталося, пропонуємо дізнатися детальні з допису малинчанина Anatoliy Aleksienko, який у мережі Фейсбук зробив допис в одній зі спільнот, що стосуються життя Малинського району.

  «Затопленого кар'єру може не бути? Оце так новина! Не очікувано! На мою думку, це єдина водойма в Малинському районі з самою прозорою і чистою водою!, і, за словам дайверів, які монтували пам'ятники під водою, що і в Київській області теж. Як можна викачати і зробити знову робочий кар'єр, там, де поруч річка, яка може затопити знову... Залізничні колії, люди там живуть, школа зовсім поруч, ще кілька кар'єрів по сусідству, яких ще не на одне століття вистачить ... Не розумію....

  Що новим "хазяєвам теріторії" грошей так сильно заробити хочеться? Чи вони об'єднати його із сусіднім кар'єром хочуть? Чи що вони там взагалі збираються робити?

  Так може їм запропонувати краще гроші вкласти в те, щоб там відновити підводний музей, який люди хотіли прославити на весь світ, і заохотити туристів з всього світу приїжджати до нас в гості? Зробити школу дайвінга... Зробити там багато різних атракціонів, водний транспорт на прокат...

  Зробити все культурно, "дісней ленд" може відпочивати, в порівнянні з тим, що можна тут зробити... . Я думаю що це може бути набагато краще, до того ж радіації менше, ніж при робочому кар'єрі, а також і вигідніше для нашого міста й людей, які хочуть жити, а не існувати!

  Люди, які купили цю територію, хочуть тільки грошей, натомість не думаючи, мабуть, про наслідки.... На людей, екологію, на майбутнє, і все в цілому їм начхати! Чимось вони схожі на людей, які при владі, і так само ставляться до нас.  За весь час існування України так і не зробили її не незалежною, а навпаки  — з кожним роком Україну роблять все більше залежною від когось..., нас дурять, хочуть "типу допомогти", а насправді все навпаки... Грають не за правилами, а нам їх (правила) нав'язують... Надра землі розграбовуються. І цей список безкінечний за всю історію творення України.... Щось мені здається, що це все не просто так....

  Коли цей кар'єр був робочим, мій дід працював на ньому, і батько також працював. Пам'ятаю, як розповідали, що нагортали гору, щоб не затопився кар'єр, а ще й багато цікавих історій і фактів ... Як водопад в кутку лився... Як люди жили, то я, наприклад, після розповідей покійного діда, бабусі, батька, скажу, що не хочу щоб цей кар'єр знову запрацював! Я хочу, щоб мої діти жили добре із затопленим кар'єром, а не виживали з ним же тільки робочим!

  Люди, всі небайдужі, давайте зберемось і разом спробуємо громадою захистити те райське місце в нашому регіоні, що називається калюжею, не дамо продовжити ще більше нас труїти і ламати майбутнє наших дітей і нащадків!

  Я вважаю, що кар'єрів для розробок у нашому місті вистачає, а от місць, де можна відпочити, дуже мало.... Тому, можливо, знайдуться ті, хто з інших регіонів України хочуть і можуть приєднатися до вирішення долі нашої калюжі!

  Давайте спробуємо неможливе зробити можливим!

  Дякую за увагу, приєднуйтеся до нас!!», — зазначив у дописі малинчанин Anatoliy Aleksienko

  Не забарилися й коментарі під вищезгаданим дописом:

28031828 1

28031828 1

28031828 1

28031828 1

28031828 1

28031828 1

28031828 1

28031828 1

28031828 1

28031828 1

 Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework