Неймовірний замок в Житомирській області, заснований ще в XVI столітті. ФОТО

  Бердичівський замок — замок, заснований наприкінці 16 століття (фундатор - Януш Тишкевич).

 

  За Андрусівським перемир'ям 1667 р. Бердичів відійшов до складу Польщі. Права на замок заявили нащадки Тишкевича і кармеліти. Перемогу отримали кармеліти у 1717 р. Вони й відбудували в камені у 1739-1754 р.р. в стилі бароко замок і величний костел, що був найбільшим орденським на теренах України.В червені-липні 1648 р. вояки Максима Кривоноса захопили місто, зруйнувавши замок і монастир.Власник міста розпочав побудову замку наприкінці 16 ст. У 1630р. - подарував його католицькому ордену босихкармелітів, (ті мали заборону на право носити шкіряне взуття, звідси «босі»). Замок перетворився на оборонний (кляштор) з військовим гарнізоном і кількома гарматами.

  З 1793 р., після Третього розділу Польщі і втрати нею державності, місто і замок знаходяться у складі Російської імперії. Місто було значним торговельним центом з правом проведення 10 ярмарків на рік.

  В роки 2-ї світової війни замок і монастир зазнали пошкоджень. Відреставровані і передані під культурно-освітні заклади в повоєнні роки. Костел реставровано. На базі колишнього замку і монастиря утворено Бердичівский історико-культурний заповідник.

24041913 2

24041913 324041913 4

Відділ культури та туризму ЖРДА

 Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework