Обирай до смаку подорож Житомирською областю: скелі, озера, музеї, палаци, монастирі

  Кожен турист може знайти собі цікавий куточок Житомирщини за своїми вподобаннями. Адже на території області є унікальні природні озера, скелі, ліси, залишки панських маєтків, різні музеї та старовинні монастирі та собори.

  Пропонуємо вам переглянути добірку туристичних місць Житомирщини та обов’язково навідатись туди вже цього літа.

  Мандруючи Житомирською областю, отримаєте незабутню подорож до маленької української «Швейцарії» з гарними природними пейзажами, скелястими горами, річками, озерами та 600-літніми дубами-велетнями. Окрім відпочинку, гарного настрою та купи позитивних емоцій, зможете зробити сотні неповторних фото у цікавих місцях.

  Доступне скелелазання

  У с. Дениші справжня мекка для альпіністів і скелелазів. Тут неповторна природа, скелі, які з одного боку  обриваються над річкою Тетерів, а з іншого – переходять в лісову рівнину. Місцеві краєвиди порівнюють зі Швейцарією. Гранітний скеледром досить різноманітний, тому тут знайдеться заняття і для досвідчених скелелазів, і для початківців. Тож запасайтеся цупким одягом, зручним взуттям, наметом, казанком і вирушайте до Денишів за своєю порцією адреналіну.

  Це одне з найзручніших місць в Україні для скелелазіння. Висота скель досягає 25 метрів і є дуже різноманітні маршрути. Головне під час підйому на вершину не занадто замилуватись місцевими краєвидами. Поруч також є дубовий гай, де росте 600-річний дуб.

  Як дістатися? Доїхати можна до Денишів із Житомира (в напрямку Староконстянтинова) – близько 20 км. На виїзді села – поворот до санаторію «Дениші» – це 1,5 км. А там вже і «Скеледром».туризм на Житомирщині туризм на Житомирщині

  «Острів кохання»

  Мальовничий «Острів кохання» розташований в с. Старий Солотвин Бердичівського району, посеред річки Коднянка. Острівець має штучне походження, його створили вже майже 50 років тому. Потім на ньому побудували дерев’яний будиночок, який наразі називають «хатиною рибалки». Адже саме цей будиночок був місцем відпочинку і укриття від дощу для рибалок.

  Трохи пізніше з’явився дерев’яний місток, який з’єднав острів із «цивілізацією». Особливої барвистості крихітному острівцю надають дерева, що ростуть там – саме вони створюють казкову атмосферу. Місце виглядає дуже романтично, а невелика дерев’яна хатинка надає цьому місцю особливої загадковості. Багато туристів неодмінно включають в свій маршрут відвідування цього дивовижного острівця. Особливо популярний «Острів кохання» серед молодят і закоханих, це ідеальне місце для фотосесій і пейзажних знімків.

  Адреса: Житомирська область, Бердичівський район, с. Старий Солотвин.

туризм на Житомирщині туризм на Житомирщині туризм на Житомирщині

  Тригірський монастир – старовинний, компактний та затишний

  У густому дубовому лісі далеко від людей, на краю скелястого мису річки Тетерів зберігся старовинний монастир. Це один із найкомпактніших та затишних монастирів XVI ст. У соборі знаходиться чудотворна ікона Тригірської Божої Матері. Монастир раніше займав за значущістю друге місце після Почаївської Лаври. Для туристів Тригірський монастир може бути цікавий ще й навколишніми краєвидами.

  Тригірський чоловічий монастир розташований недалеко від Житомира. Тому до нього досить просто доїхати. Навколо панує атмосфера спокою і гармонії, яку створюють звуки дзвонів і краса природи, тому це прекрасне місце для відновлення душевної рівноваги.

  Адреса: с. Тригіря, Житомирський район.

туризм на Житомирщині туризм на Житомирщині

  Палаци родини Терещенко

  Про багатства родини Терещенків складають легенди. Під час мандрівки Житомирщиною ви можете ознайомитися з палацами та парками цих меценатів, які збереглись дотепер. Терещенко зумів розбагатіти на торгівлі корабельним лісом і продажу армії худоби, цукру, хліба. Все це дозволило йому скуповувати землі, винокурні, заводи, і вкладати кошти у цукроваріння. Терещенки розбудували цілу мережу цукрових заводів і палаців при них. Такі панські палаци є у Червоному, Андрушівці та збережені елементи в Івниці.

  Адреса: с. Червоне (Андрушівський район), м. Андрушівка, с. Івниця (Андрушівський район).

туризм на Житомирщині туризм на Житомирщині туризм на Житомирщині туризм на Житомирщині туризм на Житомирщині туризм на Житомирщині

  Блакитні озера

  Якщо виїхати з Овруча на півночі Житомирщини в бік Білорусі, то можна потрапити на блакитне озеро. Це місце подарує справжній відпочинок для душі й тіла. Водойма оточена поліською природою.

  Озеро з блакитною водою та зручним дном у гранітному обрамленні.

  Адреса: 5 км від Овруча, за 30 км від кордону з Білоруссю.

  Ще є мережа штучних озер в околицях с. Великі Кошарища Коростишівського району, утворені на місці колишніх вугільних кар’єрів. Мережа складається з 3 водних об’єктів, серед яких виділяється найбільше озеро овальної форми. Це найглибші озера Житомирщини, максимальна глибина тут – 43м.

  Адреса: с. Великі Кошарища, Коростишівський район.

туризм на Житомирщині туризм на Житомирщині туризм на Житомирщині

  Музеї Житомирщини

  В області десятки різноманітних музеїв. Єдиний в Україні музей космонавтики ім. С. Корольова у центрі м. Житомира, літературний музей та краєзнавчий. А також музей дорогоцінного та коштовного каміння, історичний, народний, хліборобський тощо.

  У кожному є унікальні експонати, твори мистецтва. Якщо ви полюбляєте цікаве, унікальне та незвідане –  вам варто побувати у кожному музеї Житомирщини. туризм на Житомирщині туризм на Житомирщині

  Джерело: Житомирська ОДА

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework