Зелений туризм на Житомирщині: відпочинок серед природи

  У двадцять першому столітті, коли на кожному кроці тебе очікують сучасні технології і все життя пов'язане із комфортом, хочеться іноді поринути у минуле та погуляти по лісах, полях чи скелях. Для цього й вигадали екотуризм.

   Ви можете добре провести свій вікенд подорожуючи куточками природи, де можна відчути справжню свободу та чарівність життя. Крім цього такий вид туризму є корисним для вашого здоров'я. Екотуризм включає усебе також такі поняття як зелений або сільський туризм. Це проведення вільного часу в сільському середовищі, якому притаманна відповідна забудова, сільський побут та мальовничий ландшафт. У Житомирській області знайдеться не одна пропозиція для вас. Пропонуємо переглянути ТОП-5 місць, які задоволнять туриста.

       1Культурно-мистецький центр «Поліська хата»

Знаходиться вона за 100 км від Києва та 50 км від Житомира, у селі Городське Коростишівського району. В кінці села є «Чернеча криниця». Про криницю ходить не одна легенда. Одна з них про сліпого монаха, який напився криничної води і знову побачив світ. Згодом вчені провели не одне дослідження та виявили, що вода дійсно цілюща, адже містить багато срібла.

культурно мистецьке полісся 2

  1. Садиба «Шалє Софія»

  Розташована на краю села Городське, Коростишівського району, неподалік річки та природного джерела. В окремому будиночку є декілька кімнат для відвідувачів. Фасад та середина будинків нагадує будівлі зовсім іншого століття, а територія вкрита фруктовими деревами. Туристам пропонують затишний відпочинок та доброзичливу атмосферу.

шале софія

        3. Українська садиба «Сила»
  Знаходиться в 10-ти км від Бердичева у селі Кустин. Розташована на березі річки Гнилоп'ять, впритул до живописного лісу. Тут на туристів очікують справжні українські хатини, а для зручного відпочинку на природі тут є спеціальні альтанки. Для гостей влаштовують кулінарні тури, катання на конях, організацію різних свят, майстер-класи з приготування української їжі в печі.

садиба сила

         4. «Володимирська садиба»
  Село Привороття знаходиться за 87 км від Києва, 20 км від Брусилова, 50 км від залізничної станції «Скочище» та за 6 км від траси Київ-Чоп. Саме в цьому селі розташована «Володимирська садиба». Двоповерховий будинок із садом та дві окремих хатини завжди готові зустрічати гостей.Також на території проживає велика кількість тварин та птахів – коні, вівці, кролики, кури, голуби з якими можуть контактувати відпочиваючі. Також для туристів пропонують баню, барбекю, уроки верхової їзди та екскурсії.

володимирська садиба

        5. «Карпатське село»

  Садиба розміщена у селі Лісове Бердичівського району. На території садиби розміщена колиба «Вулик» та справжній гуцульський будинок 1914 року в якому організовуються різноманітні свята. Туристів дивують різноманіттям страв із ягня. Відвідувачі садиби мають можливість покататись на квадроциклах, конях, возі, санях та спробувати себе у стрільбі із лука. Також тут можна порибалити, сходити за грибами та ягодами та відвідати музеї, історичні пам’ятки та храми славнозвісного Бердичева.
  Екотуризм не лише корисний для здоров'я, а й спонукає дбати про навколишнє середовище. Під час такого відпочинку ви не лише будете краще себе почувати, а й дізнаєтесь більше про світ, який вас оточує.

карпатське село

Джерело: tic.zt.ua.

Новини Житомира

       
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework