Чим зайнятися в Житомирській області: 5 ідей для туристів

  Житомирщина - регіон України, який славиться давніми містами, смачною кухнею, дорогоцінним камінням і навіть причетністю до освоєння космосу (саме ця область подарувала світові основоположника практичного освоєння космічного простору).

 

  Тому відпочинок тут точно повинен вам запам'ятатися і сподобатися. А щоб це сталося на 100%, рекомендуємо зробити 5 справ, про які розповімо нижче.

  Ночуємо в готичному замку Радомишль.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Ще не визначились, де проведете травневі вихідні?☀️ Приіжджайте до нас! Навіть, якщо Вам не вистачило кімнат (а по секрету скажемо, що ще є кілька вільних?), до нас можна приїхати на цілий день: - відвідати екскурсії, - розім’яти руки на майстер-класах із виготовлення паперу та вибійки, - постріляти в Тирі, - посмакувати млинцями, які випікають при Вас прямо на Замковій площі, - покататись на човнах. Непогана програма для вихідного дня, чи не так?

Публикация от Замок Радомисль (@radozamok)

  Замок "Радомишль" відомий за межами Житомирської області. Сюди часто їздять екскурсії з інших регіонів і навіть з-за кордону. Будівлю водяного млина на мисі річки Мика було зведено в кінці XIX століття на фундаментах паперової фабрики, заснованої в 1606 році архімандритом Єлисеєм Плетенецьким для забезпечення папером друкарні Києво-Печерської лаври. Будівлю замку побудовано в стилі неоготики і своїми обрисами нагадує середньовічний замок. Будівля має три крила від 3 до 5 поверхів, з'єднаних 8-поверхової вежею в центрі. У вежу-дзвіницю ведуть гвинтові сходи зі 158 сходинок. У 1960-х роках млин був закрито і всі наступні роки аж до 2011 року ця будівля була занедбаною. У 2011 році будівля була відреставрована за ініціативою родини Богомолець-Шереметьєвих, в ньому зараз представлена ​​експозиція української домашньої ікони. Зараз у вежі замку розташована міні-готель, в якій люблять знімати номери молодята.

  Гуляємо Кам'яним селом.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Це місце вже багатьом знайоме. Кам'яне село. Є така легенда. Було колись на тому місці небідне село. Один мандрівник, подорожуючи, завітав сюди і попросив їжі та води. Натомість йому кинули лише скоринку, як собаці. Мандрівник розлютився та перетворив усі хати на кам'яні брили. З того часу так і стоїть це кам'яне село посеред лісу. Енергетично сильне місце. Це мабуть спільна дія лісу, каменів та землі. Це фото 2011 року. Були і в цьому році. Надзвичайний доступ до інформації зробив своє. Якщо тоді крім нас було ще двоє мандрівників на роверах, то сьогодні посеред лісу вже ціла парковка...( 10-15 авто). Якось сумно( #ukraine #ukrainetravel #trip #камянесело #мандрівкиукраїною #подорожукраїна #диваукраїни #місцясили

Публикация от Dichko (@natalidichko)

  Напевно, ти не раз була в типових українських селах. А як щодо того, щоб погуляти Кам'яним? Таке є в Житомирській області. На території Поліського заповідника на півночі області розташувалося село, в якому замість будинків валуни і кам'яні брили. Камені своїми обрисами нагадують будинки, а своїм розташуванням формують своєрідні вулиці. Існує кілька народних легенд про походження "Кам'яного села". Одна з них оповідає про те, як жадібні жителі лісового поселення відмовили в притулку мандрівникам, за що були покарані - їхні будинки скам'яніли.

  Прицінюємося до коштовних каменів.

  Одними з найвідоміших виробництв на Житомирщині є видобуток граніту і кварцу. Так, в смт. Хорошев розтаований музей дорогоцінного та декоративного каменю. У музеї зібрано близько 1,7 тис. експонатів, серед яких унікальні мінерали з камерних пегматитів Волині, зразки мінералів і гірських порід з України, країн СНД, Європи, Америки, Африки. Зокрема, представлені унікальні кристали кварцу, топазу і берилу з Волинського родовища мориона.

  Вирушаємо в космос.

  У Житомирі розташований музей космонавтики. Він був відкритий в будинку, в якому народився майбутній основоположник практичного освоєння космічного простору. У невеликому будинку, в якому жила сім'я Корольових, розташована меморіальна частина музею. В експозиції павільйону "Космос" представлені оригінали та макети космічних апаратів, скафандри та інше спорядження космонавтів. Одним з найцінніших експонатів є капсула з грунтом Місяця, подарована NASA.

  Вирушаємо в паломництво в монастир босих кармелітів.

  У Бердичеві розташований Монастир босих кармелітів - величний архітектурний комплекс з оборонними стінами, баштами і прекрасним костелом в стилі бароко. Монастир був закладений в XVI столітті як замок Тишкевечей. Однак пізніше один з представників роду подарував його католицькому ордену босих кармелітів після чудодійного порятунку з турецького полону. Будівництво монастиря тривало з 1634 по 1632 роки. Головною святинею є чудотворна ікона Божої Матері Бердичівської, передана монастирю Я. Тишкевич.

Джерело: travel.tochka.net

 

головне фото: Замок Радомисль, Радомишль

Житомирська область © instagram.com/ukrworld/

Новини Житомира

   

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework