Покинутий хутір на Житомирщині, що поступово перетворюється на примару. ВІДЕО

  З кожним роком з карти України зникають населені пункти. Здебільшого це села та хутори, в яких з різних причин вже ніхто не живе, і будівлі руйнуються та з часом зовсім зникають.

   Житомирщина зокрема та й Полісся загалом — не виняток.

  Вкотре переконуємося в цьому, дивлячись на відео проекту Escape, ініційованого житомирянами. Між іншим, на каналі проекту в Ютуб вже з'явилося нове відео, яке ми пропонуємо переглянути й читачам нашого сайту.  

  «Однією з причин відселення людей була Чорнобильська катастрофа 1986 року, що значно вплинула на місцевість в радіусі багатьох кілометрів від самої аварії. Але вистачає і таких поселень, що стали нежилими природнім шляхом – через вимирання жителів, переїзд молодого населення до міст, тобто демографічні та соціальні фактори.

  Наприклад, закинутий хутір Зарихта Коростенського району Житомирської області, який ми відвідали цього разу, після Другої світової війни на картах не позначався. Люди жили там ще з десяток років тому, а зараз він спорожнів, в тому числі, з-за наявності в дуже великій кількості комарів та комах.

  Щоб подивитися, що залишилось від цього хутора, дістатися до якого важко по бездоріжжю, нам знадобився транспорт, який може подолати таку місцевість. Тому під час цієї вилазки ми співпрацювали з туристичною агенцією ZT-TRAVEL, і пересівши на квадроцикли, вирушили туди, де колись жили люди, а зараз залишилось декілька хатин.

  Добротні дерев’яні будівлі пустують та руйнуються. Всередині трапляються речі, які не були забрані ніким із людей – ікони, сімейні фотографії, зошити, телеграми, газети приблизно 2005 року видання. Скоріше за все, власники будинків померли, а інших хазяїв вони вже не цікавили.

  Населені пункти, які залишилися без жителів, спочатку перетворюються на примари, а потім зовсім стираються з лиця землі та з державних реєстрів. Ми встигли побачити цю частинку історії», — йдеться в описі до відео.

за матеріалами проекту Escape

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework