У селі на Житомирщині поки ще можна побачити руїни садиби, що належала дядькові М. Рильського

  Територія садиби безнадійно заростає дикими деревами, так що навіть сфотографувати її повністю вже неможливо.

  Про це розповідає ua.interestingukraine.kiev.ua.

  Все поступово руйнується, у найближчі кілька років від будинку, швидше за все, залишиться лише купа будівельного сміття.

  Цікава легенда про будинок, розказана місцевим жителем. Коли сталася революція 1917-го року, робітники і селяни прийшли до Рильського, щоб заявити свої права на його власність.

  Він зустрів їх на ганку, сперечатися не став, оскільки «проти лому немає прийому», але попросив трудящих про одне – не руйнувати будинок (такі випадки, коли поміщицькі садиби знищували «просто так», були досить поширеними), а знайти йому якесь корисне застосування, наприклад, можна влаштувати тут школу. Повернувся назад у свій (мабуть, з цього моменту, уже – не свій) будинок, і після цього його ніхто не бачив. Кажуть, у садибі був передбачений підземний хід на околицю села, де його чекала запряжена карета, на якій і втік господар садиби.

  Ще більш цікава подія сталася на багато років пізніше, практично вже в наш час. З якоюсь картою приїхала в село спадкоємиця поміщика, найняла будівельну техніку, і пізно вночі витягла зі ставка щось. Селяни кажуть про карету з золотом .Ось такі в Бровках Перших живуть фантазери.

2

Новини Житомира

     
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework