Гід по Житомирській області: список цікавих місць, які обов'язково варто відвідати

  Якщо ви думаєте, що в Житомирській області немає ніяких пам'яток, ви помиляєтеся.

   «Ми приготували для вас список цікавих місць, які обов'язково варто відвідати. Це стане відмінним варіантом того, куди можна поїхати відпочити на пару днів», ‒ розповідає znaj.ua.

Палац Ганської та Оноре де Бальзака

  Палац в незвичайному стилі ампір з античними елементами був побудований в 1800 році. Над проектом по його створенню працював італійський архітектор Блеріо граф В. Ганський - спадкоємець Яна Ганського, який отримав маєток Верхівня. Граф подарував садибу з палацом і флігелями, костелом-усипальницею та красивим парком своїй молодій дружині Евеліні з роду Ржевуських. Вона була однією з головних красунь Польщі.

  Одного разу в палаці почалася таємне листування між юною дівчиною і відомим письменником Оноре де Бальзаком. Евеліна підписувала листи псевдонімом Иностранка. Через деякий час молоді люди вперше зустрілися в Швейцарії. Але Бальзак зміг приїхати до Верхівні тільки через 15 років, коли помер чоловік Евеліни.

  У кабінеті письменника, який зберігся до сих пір, стоїть стіл, за яким він працював над творами.

  У спальні Бальзака експонуються його портрети, які були створені сучасниками. У деяких кімнатах палацу розмістився меморіальний музей Бальзака. Іншу територію займає агротехнічний коледж. Деякі приміщення реставруються. Це одне з тих місць з таємничою історією, куди варто поїхати в Україні.

Барановський фарфоровский завод

  Знаменитий фарфоровий завод Баранівка був побудований більше двохсот років – у 1802 році. Підприємство спеціалізується на виготовленні посуду і супутніх продуктів кераміки. У вас будинку напевно є вироби, виготовлені саме тут. Завод часто бере участь у різних міжнародних конкурсах і виставках, які проходять в Німеччині, Канаді, Франції, США та інших країнах. Він цілком заслужено отримує схвальні відгуки від клієнтів і високі оцінки від експертів. Основна продукція Барановського заводу – чайні, столові, кавові сервізи, виготовлені з порцеляни. Підприємство також виготовляє різноманітні вироби під замовлення. При заводі функціонує музей, в якому можна познайомитися з багатою історією виробництва.

Палац Уварової

  Садиба цукрозаводчиків Терещенків (1899-1900 рр.) розташована в невеликому селі Турчинівка Чуднівського району Житомирської області. Цей палац був приданим для Наталії, дочки Федора Артемійовича, яка вийшла заміж за предводителя дворянства Бердичівського повіту графа Сергія Уварова. Палац розташований у центр села. Його оточує красивий старовинний парк.

  Ця садиба, створена в стилі неоренесансу, чудово збереглася. Зараз вона виконує функції професійного технічного училища. На території знаходяться господарський корпус, трехпролетные ворота, металева огорожа, ставок і парк.

Неоготичний костел Св. Клари

  Здалеку костел виглядає, наче величний середньовічний замок. Він розташувався в селі Городівка на березі невеликого ставка. Архітектура цього храму абсолютно не характерна для Центральної України. В ній поєдналися елементи готичного і романського стилів, чудово підкреслені тандемом червоної цегли й дикого каменю. Ініціатором будівництва костелу виступив польський письменник Е. Івановський. Він хотів побудувати його в честь небесної покровительки своєї матері. На жаль, виконати своє бажання він не встиг. Але перед смертю доручив це іншим. Будівництво завершилося в 1912 році. Зараз костел Св. Клари належить римо-католицькому ордену Босих Кармелітів.

  Це цікаві місця на Житомирщині, куди можна поїхати на кілька днів. Ви отримаєте величезне задоволення від відвідування кожного з цих пам'яток.

2

3

Новини Житомира

       
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework