Казкове місце на Житомирщині, де не тільки відпочивають, а й знімають музичні кліпи і фільми. ФОТО. ВІДЕО

  Останнім часом заслуженої популярності серед туристів набув мисливський будинок, що розташований неподалік Бердичева – у селі Старий Солотвин Бердичівського району.

  Сюди кожного вихідного дня будь-якої пори року приїздить по декілька весільних кортежів для одного – зробити весільну фотосесію у цьому затишному, красивому, просто неймовірному місці. Та й їхати не так далеко – острів із казковим будиночком знаходиться прямо у центрі села, веде до нього металевий місток.

  Але з чого все почалось?

  А почалось все із бажання місцевих рибалок мати свій притулок. Річка Коднянка, що протікає через село, бере свій початок порівняно недалеко – з джерела, яке знаходиться десь посередині між сусідніми зі Старим Солотвином селами Гальчин і Журбинці. Дамби, що перегородили річечку в центрі Старого Солотвина, утворили низку невеликих ставків, наповнених рибою.

ok 12.5085jpg
Таким був Острів кохання з мисливським будиночком у 90-х роках минулого століття.

  Острів у центрі ставка – штучний. Його насипали у 1970 році. З часом він отримав назву “Острів кохання”. Допомагав у його спорудженні потужний на той час місцевий колгосп “Гігант”.

  Йшов час. Впродовж 1984-1985 років на острові спорудили будинок, що йменується “хатина рибака та мисливця”. Цей будинок використовувався як місце для відпочинку та укриття рибалок, а також місце, де виставлялися трофеї місцевих мисливців. Трохи згодом з’явився місток, який з’єднав острів з берегом. З тих пір будинок знаходиться на балансі сільської ради.

  За більш як три десятиліття існування будиночок дещо занепав. У 2018 році сільська рада провела ремонтні роботи: стіни будиночка покрасили, відновили місток до острова

  Особливої краси острову надають дерева, що тут ростуть – саме вони створюють казкову атмосферу. Острів кохання з хатинкою виглядає гарно будь-якої пори, це місце радує мандрівників живописними фотографіями та прекрасними видами природи. Нижче представлено низку фотографій, що розійшлись мережею Інтернет (вибачайте, що вказані лише деякі автори цих шедеврів).

  Старосолотвинський острів із мисливським будиночком став популярною локацією не лише для весільних фотографій. Його також запримітили й кінематографісти. Так, саме тут знімали частину кадрів для художнього серіалу “Мольфар”, який створив український телеканал “1+1”. За фабулою серіалу, в Закарпатті проживає мольфар – земний маг, що володіє здатністю лікувати словом. Дім мольфара знаходиться посеред диких гір, на Білому озері. І дістатися до його будинку можна лише за допомоги слуги, який перевозить відвідувачів на човні.

 

  Якщо звернути увагу, старосолотвинський будиночок з’являється на екрані на початку та наприкінці кожної з 36 серій. Наприклад, у першій серії, яка представлена нижче, це проміжки з 01:05 хв по 01:17 хв та з 44:57 хв по 45:05 хв.

  Іноді навіть відомі музичні гурти знімають тут свої кліпи. Наприклад, тут знімав свій кліп гурт BRUTTO (Білорусь) із кліпом “12 обезьян”. Місцева влада дозволила музикантам та відеооператорам цілий тиждень поживати у сільському клубі, аби ті могли познімати будиночок у необхідні пори часу – на світанку та ввечері.

 ok 12.2052jpg

ok 12.50236jpg

ok 12.502365jpg

Анатолій Горобчук, berdychiv.in.ua

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework