На будівництво пам'ятки було витрачено 69 тисяч рублів: Палац Корницьких на Житомирщині

  У селі Рогачі, далеко від основних транспортних туристичних шляхів, на кордоні Вінницької та Житомирської областей розташований маєток Корницьких.

   «Чудовий класичний палац Корницького привертає увагу туристів і змушує пройти шлях до такої чарівної пам'ятки, попри те, що необхідно подолати близько 10 кілометрів, які відділяють село від районного центру Ружин», ‒ розповідає Маловідома Україна в фейсбуці.

  Корницькі володіли землями з 19 століття, після того як багатий поляк Вєнчислав Корницький придбав село у генерала Любовицького і весь цей час в їх володіннях був досить скромний двір, поки в 1908 році господар маєтку не вирішив запросити київського архітектора Кароля Іваницького .

  Стиль, який вибрав Кароль Іваницький, не був надпопулярним у той час, але чітко вписувався в епоху історизму в архітектурі – це був неокласицизм.

  На будівництво Корницький витратив дуже велику суму – 69 тисяч рублів – будувалося ж навіки, хіба ж знав хтось, що скоро в ці місця прийдуть палацоненависники.
На жаль у роки революції та війн всю пишноту і багатство було знищено. Дуже мало деталей збереглося до сьогоднішніх днів.

  До 1995 року в резиденції Корницьких діяла місцева школа, але з часом палац почав руйнуватися і тепер стоїть пусткою.

kk07101933 2

kk07101933 3

kk07101933 5

kk07101933 4

Фото: Maxim Ritus

Новини Житомира

     
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework