Автентичний водяний млин на Житомирщині. ФОТО

  Автентичних водяних млинів на території України залишилося не так вже й багато. Одним з таких є водяний млин в селі Ягнятин.

   Історія села

  Село Ягнятин згадується в документах ще з 11 століття, зокрема в літописі "Повість минулих літ". Але в той час поселення називалося Неятін. А вже в 14 столітті село перейменували в нинішню назву. Також поблизу села археологами була знайдена унікальна археологічна знахідка часів черняхівської культури, яка отримала назву Ягнятінське поселення.

  Що тут можна побачити

  Приготуйтеся до того, що водяний млин в Ягнятину вас приємно здивує. Він дуже великий і з купою різноманітних прибудов. Варто відзначити, що водяний млин тільки недавно знову почав працювати. Його купила компанія бізнесменів і пообіцяли, що відновлять. Що цікаво, з нього не зробили готель або чи ресторану. Водяний млин повністю прибрали і відремонтували!

  Цікаві факти

  Більшість млинів розташовані на річці Роставиця. Її довжина - 116 кілометрів. Починається вона в Вінницькій області і впадає в Рось вже під Білою Церквою Київської області. На цій водній артерії майже кожні 10 кілометрів стоїть якийсь старовинний водяний млин - в Верхівні, Паволочі, Ружині, Буках... Список можна продовжувати до нескінченності.

  Адреса: Житомирська область, Ружинський район, село Ягнятин

  Координати: 49.75687027 29.30000687

kk261119102 2

kk261119102 3

За матеріалами tic.zt.ua/

Новини Житомира

       
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework