На Житомирщині визначили топ-3 туристичних об’єктів

  Найпопулярніші туристичні об’єкти Житомирської області – це Музей космонавтики ім. С.П. Корольова, замок-музей «Радомисль» та парк «Древлянський».

   Про це йдеться в опублікованому на сайті Житомирської обласної ради проєкті Стратегії розвитку області на період до 2027 року ― передає ukrinform.ua.

  «Найпопулярнішими туристичними магнітами регіону є Музей космонавтики ім. С.П. Корольова, замок «Радомисль», Древлянський парк у м. Коростень. В інформаційному просторі Житомирщина позиціонується як батьківщина Лесі Українки, І. Огієнка, С.П. Корольова та С. Ріхтера», - йдеться в повідомленні.

  Музей космонавтики ім. С.П. Корольова у Житомирі поєднує в собі експозицію «Космос» та будинок-музей конструктора космічних кораблів Сергія Корольова. Він відомий зразками космічної техніки, а найближчим часом у музеї з’явиться унікальний зореліт, аналогів якого немає в Україні.

kk19121964 2

  «Замок-музей Радомисль» – це архітектурна та історико-культурна перлина поліського краю. У 1612 році на цьому місці було збудовано «папірню» – укріплену фабрику з виробництва паперу для друкарні Києво-Печерської Лаври. Величний архітектурний ансамбль, розташований між двома водоспадами, з одного боку омивається водами річки Мики, з іншого – величезним чистим озером. Навколо, як і тисячу років тому – хвойні ліси, що насичують повітря лікувальними ефірними оліями.

  Після проведеної реставрації «Замок-музей Радомисль» являє собою повністю відновлену середньовічну фортифікаційну споруду з відтворенням автентичних інтер’єрів XVII-XIX ст. Замок загальною площею 2500 кв. м. не має рукотворного фундаменту, він збудований на гранітній скелі, що уходить вглиб землі на кілометри, і здатний простояти століття. Всередині замку, завдяки товстим кам’яним стінам, цілий рік зберігається однакова температура +18°. Тут все вражає духом давнини. Величні мури, дубові перекриття під стелями, балкони в концертній залі та бійниці, через які оборонці колись відстрілювалися від нападників.

kk19121964 3

  Парк «Древлянський» – справжня перлина Коростеня та неймовірно гарне місце, яке вражає своєю красою. Древлянський парк лежить на обох скелястих берегах річки Уж та має загальну площу орієнтовно 8 га. Крім неповторної природи на території парку є альтанки, містки, фонтани, унікальний військовий музей «Скеля» та багато пам’ятників. Через зовнішню схожість його порівнюють зі знаменитим уманським дендропарком «Софіївка», але на відміну від неї, всі ландшафти тут мають природне походження.

kk19121964 4

Новини Житомира

  
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework