Одна з найвеличніших пам’яток Житомира. ВІДЕО

  На телеканалі UA: Житомир з'явився цікавий матеріал про одну з найбільших та величних окрас Житомира — Графські сходи, які знаходяться в міському парку.

   «Шодуарівський прак, без перебільшення, є окрасою Житомира ще з дореволюційних часів минулого століття.

  У XIX сторіччі відомий меценат барон де Шодуар побудував тут свою садибу. Поруч з нею він розташував парк в стилі бароко. Парк був оснащений дорогим мармуром, альтанками, статуетками та екзотичними рослинами. Він і став основою сучасного парку. На терасах спуску з 4-го Бульвару до річки Тетерів було побудовано унікальні сходи за власний кошт.

  Чим особливі ці сходинки? Відповідь на це питання можна знайти в сюжеті телеканалу UA: Житомир.

  Багатьом добре відомі Потьомкінські сходи в Одесі. А от Шодуарівські в Житомирі, на жаль, мало відомі, хоча за довжиною фактично не поступаються Потьомкінськім, які мають 192 сходинки, а от Шодуарівські — 184. Тобто, різниця у 8 сходинок.

   Графські сходинки за останні роки змінили свій вигляд, але вони все одно лишаються однією з головних окрас міста Житомира, його пам'яток.

  Побудовані Графські сходи у 1912 році. На той момент вони теж були оснащені дорогим мармуром та статуетками. Сьогодні ж ці сходинки ведуть до човнової станції, де втеплу пору року ви можете покататися або на човні, або на катамарані», — повідомляється в сюжеті телеканалу UA: Житомир.     

      

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework