Що приховують печери Тригірського монастиря на Житомирщині? ФОТО

  Вихідні, як правило, хочеться провести у  гарному  місці з пригодами. Втім, щоб зануритися в атмосферу романтики, не обов’язково їхати далеко. Для цього  у Житомирському районі розробили нові туристичні маршрути.

   Один з них починається на базі відпочинку «Кіт Баюн та  Кривенька Качечка» у селі Тетерівка.  На березі річки Тетерів  біля оригінальних дерев’яних будиночків можна пообідати,  відпочити та помилуватися  лісом і річкою. Тут  вас зустрічає сіамський кіт Баюн, качечки  та затишні альтанки. Кіт Баюн з охотою дозволить вам зробити з ним селфі.

  Недаремно вже вкотре саме в Тетерівській ОТГ було проведено «круглий стіл»  з перспектив розвитку сільського зеленого туризму на Житомирщині.kd26022007 5

  Села Тетерівка, Корчак та Перлявка  Тетерівської  ОТГ давно сприймаються житомирянами як щось буденне, проте це — давні історичні місця: у Тетереві поблизу Перлявки знаходили перли, а в Корчаку –  рештки глечиків, у яких  колись  місцеві жителі ховали спалений прах рідних.

  Минулого року  на околицях сіл Дениші та Тригір’я проходили зйомки українсько-словацького серіалу «Слов’яни». За сценарієм поряд повинні бути річка, ліс, болото, скелі. Усе це кіношники знайшли  саме тут.

  Скеледром, що поряд з Денишами, реклами не потребує. Тут постійно вправляються альпіністи, проходять змагання для тих, хто переконаний,  що «лучше гор могут быть только горы, на которых никто не бывал!» (В. Висоцький).

  Спасо-Преображенський храм Тригірського монастиря має давню історію.Головна святиня обителі – Тригірська ікона Божої Матері, яка вважається чудотворною. У монастирі також є частки мощів преподобних мучеників Печерських. Як розповіла екскурсовод Наталія Сорочинська, чудотворна ікона Тригірської Божої Матері, за легендою, явилася монахам на джерелі поблизу святого місця.kd26022007 2

  Від Спасо-Преображенського храму відкривається неймовірний краєвид, який  в народі назвали «поліською Швейцарією» : мальовничий вид на Тетерів та на скелясті його береги.  

  На території Тригірського монастиря у келійному  корпусі наразі проживає  до десяти монахів та послушників.

  Печери  Тригірського монастиря постійно потерпають від води і їх треба рятувати. Я кілька разів сфотографувала вхід до печер і була здивована, коли на одному знімку під променями сонця (19 лютого цього року був сонячний день)  було зображення жінки, її образ виник наче з потойбіччя. Хто ця жінка і що означає така її поява, я пояснити не можу.kd26022007 3

  Відвідини садиби українського цукрозаводчика Михайла Івановича Терещенка у Денишах – традиція для усіх екскурсій. Тепер це  – вже руїни. Екскурсовод нагадує легенду:  аби догодити власній дочці, Терещенко усипав галявину перед палацом цукром, коли та захотіла випробувати нові сани влітку. Палац був зведений на березі Тетерева на початку 19 століття,  побудований з цегли, з гарною ліпниною на фасаді. Після 1917 року палац був зруйнований, однак люди й досі переказують легенду про те, що тут є тайник із золотими монетами.

  Поки що знайти його ніхто не зміг. Можливо, вам пофортунить. kd26022007 4 kd26022007 4 kd26022007 4

Зоя Юхимчук, primiske.com.ua

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework