ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирський автомайдан збирає допомогу для бійців 10-го батальйону тероборони

Два тижні, як житомирські автомайданівці збирають на парковці біля «Глобалу» кошти та речі для бійців 10-го батальйону територіальної оборони, які зараз знаходяться на півдні України.

31 серпня житомиряни вони повернулися з поїздки, під час якої відвезли хлопцям більше 10 тонн допомоги. Голова ГО «Автомайдан Житомир» Олександр Таргонський розповів про свої враження від цієї поїздки, - пише «Житомир.info».
«Цілий тиждень ми збирали речі, збирали кошти біля ТРЦ «Глобал». Зібралося у нас три буси, завантажили їх повністю. Докупили дуже багато більш ніж на 40 тисяч гривень. Були люди, які самі купували дорогі речі і нами передавали.
Одна людина придбала дизельний генератор, який коштує близько 10 тисяч гривень. Ми його залишили на одному з блокпостів, де наших хлопців постійно ночами засліплюють проекторами сепаратисти, а їм не вистачає потужностей, щоб відповісти. Вони там як кошенята сліпі - нічого не бачать. Ще один чоловік самотужки купив помпу для накачки води.
Ми возили допомогу 10-му Житомирському батальйону, а також у штаб корпусу, де служить наш автомайданівець житомирянин Боря. Їм ми через фонд «Людяність» придбали бензопили, інструмент, сокири, цвяхи.
Почалася осінь і ми вирішили зробити акцент на теплих речах і термобілизні. Ми купили 105 комплектів термобілизни. Нам зробили знижку, продали по собівартості, вийшло десь 14 тисяч гривень.
Дізналися, що військовим не вистачає засобів особистої гігієни. Купили дуже багато пінок для гоління, зубні пасти, щітки тощо.
Окрім того, що ми назбирали і купили на зібрані кошти, якусь частину речей ми просто перевозили на прохання людей. Зокрема, обласний військкомат нам завантажив для 10-го батальйону бушлати, розгрузки та спальники.
У нас навіть була цільова допомога. Підійшов до нас дядько один і каже: на який батальйон збираєте? Коли дізнався, сказав, що у нього там друг служить. На наступний день прийшов і приніс своєму другу бушлат голландський, дощовик, футболки. Ми знайшли цього хлопця і все йому передали. Він так здивувався.
Перша наша зупинка була у Новій Каховці. Нас зустрів місцевий автомайданівець і допоміг з придбанням води. Щоб не везти з дому, ми там придбали більше 2 тон, завантажили і повезли по блокпостах. На штабі 10-го батальйону вода є, а на блокпостах хлопцям реально необхідна вода, бо підвозу нема.
Усього ми проїхали три блокпости. На одному - до сотні людей стоїть, на другому - десь п'ятдесят, а на третьому - до п'ятнадцяти. Третій - найважчий, прикордонний. За триста метрів стоять «сєпари» і регулярно влаштовують провокації.
Коли приїхали на 2-й блокпост і кажемо хлопцям, що бушлати, розгрузки і спальники від військкомату залишили у штабі, вони сказали: можна про це забути, там воно й ляже.
Ми якось так і думали, тому нашу допомогу вирішили розвозити по блокпостах і вручати особисто. Але передачею від військкомату ми не могли розпоряджатися. Це груз, який ми тут прийняли, а там здали під печатку. Вони там по сто разів перераховували. В штабі безлад і бюрократія страшна. Тут їх забезпечують всім, а до блокпостів мало що доходить.
На 2-му блокпосту такі хлопці бойові. Вони в степу стоять. Кажуть, поз'їдали всіх змій, що там були. Для них це як делікатес. Ми як заїжджали на пропускному пункті стояв хлопець з автоматом, вужика «завалив» і будуть готувати на вечерю. Подарували нам прапор «Автомайдану від 10-го батальйону» з підписами.
На 1-му блокпості облаштований куточок з малюнками і листами, які їм привозять. Вони дуже цінять це. Приносьте нам, ми повеземо. А ще там ми зустріли одного солдата з Житомира. Він живе на Польовій. Попросив передати коханій дівчині привітання. Сьогодні один з координаторів житомирського Автомайдану поїхав і привіз їй букет квітів. Каже, що вона так плакала і дякувала.
Знаєте, усі військові прощалися з нами зі сльозами на очах. Вони розуміють, що передачки, які ми їм привезли, зібрали прості люди, українці. Вони знають, заради чого там стоять і обіцяють віддячити тим, що виженуть путінських окупантів з нашої землі назавжди», - закінчує свою розповідь Таргонський.
Вже на вихідних житомирські автомайданівці знову повезуть допомогу бійцям 10-го батальйону. Протягом цього тижня вони продовжують збирати гроші та речі на парковці біля «Глобалу» (з боку вул.Котовського, неподалік ялинки). Активісти закликають житомирян не бути байдужими і долучатися, - повідомляє «Житомир.info».

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework