ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

У яку суму Житомиру може обійтись святкування Дня Європи?

На позачерговій сесії міської ради до порядку денного входило питання «Про внесення змін до Комплексної цільової програми розвитку культури міста Житомира на 2015‒2017 роки». Під час його розгляду депутати обговорили святкування Дня Європи у місті Житомирі, на яке міська рада планує витратити 950 тисяч гривень.

Багато з присутніх на сесії зійшлися на думці, що не варто влаштовувати гучних святкувань, коли в Україні така складна ситуація. «Чомусь на День Незалежності в Житомирі ми не витрачаємо таких великих коштів. Та й взагалі я вважаю неправильним витрачати на святкування майже мільйон гривень, коли в країні триває війна. Можна Дні Європи провести скромніше, за менші фінанси, але на гідному рівні», — зауважила Ірина Ярмоленко, депутат від Радикальної партії.

У свою чергу, міський голова Сергій Сухомлин запросив депутатів прийти цього ж дня о 14:00 годині на засідання штабу з підготовки до Дня Європи, де будуть розподілятись кошти на все необхідне для святкування. Він додав: «Якщо ми хочемо бути європейським містом, то повинні бути відкриті для співпраці з іншими країнами, радо зустрічати іноземних гостей. Якщо ми будемо запрошувати до себе іноземні делегації, то про нас дізнається якомога більше закордонних інвесторів, спонсорів, колег та партнерів».

Депутати також покладають надію, що до проведення Дня Європи у місті активно долучиться й сектор бізнесу. Адже можна суттєво зекономити, якщо місцеві приватні підприємці погодяться надавати певні послуги, які дозволять зробити перебування іноземних делегацій комфортним (харчування, проживання тощо). Бізнесмени можуть допомогти місту гідно прийняти закордонних гостей, які наприкінці травня приїдуть до Житомира. Тим більше, що міська рада вже неодноразово співпрацювала з приватними підприємцями, проводячи масштабні свята. І цей досвід співпраці є позитивним. Також до проведення Дня Європи у Житомирі долучаються й інші країни, які надають фінансову підтримку та допомогу.

Наприкінці обговорення цього питання порядку денного, Сергій Сухомлин запропонував, після проведення сьогоднішнього штабу, окремо провести засідання комісії з питань бюджету і погодити кошторис святкування Дня Європи. Депутати підтримали цю пропозицію, проголосувавши за проект рішення «в цілому».

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 20/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework