ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

Студентам-контрактникам житомирського ВНЗ доведеться додатково доплачувати за навчання

Студенти Житомирського державного університету ім. І. Франка, котрі навчаються на контрактній основі, вимушені укладати додатковий договір у зв’язку з доплатою за навчання. Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла житомирянка Наталія Троянчук.

om 16061757 1«Моєму обуренню немає меж! Прийшла моя племінниця з пар і розповідає: у ВУЗі підвищують вартість навчання ще під час самого навчального року! Пояснили такі різкі зміни ростом інфляції. Її групі роздали додаткові угоди, які потрібно заповнити. В угоді прописано «Виконавець та Замовник прийшли до згоди збільшити розмір плати за надання освітніх послуг». На запитання що буде якщо не підпишуть, їм повідомили «буде розірвано контракт». Отже це примусово, чи як?

Племінниця - студентка 2 курсу і якось не хочеться щоб вона кидала навчання на самому роздоріжжі. Звичайно, батьки мусять заплатити. А що буде з тими студентами, які живуть в малозабезпечених сім'ях, у яких кожна копійка на рахунку? І при цьому всьому коли вони подавали документи до ВУЗу на контрактну форму навчання, у приймальній комісії наголосили що вартість навчання не змінюється за 4 роки, що зазначено в контракті. Стали переглядати контракт і справді там зазначена така інформація, але в дужках прописано (за виключенням випадку зміни даного положення прийнятими нормативно-правовими актами). Тобто ця додаткова угода і є тим нормативно правовим актом, який змінює вартість навчання? Може хто з друзів-юристів щось порадить? Що варто робити в такій ситуації?», - пише Наталія у своєму пості.

Підтверджують інформацію і студенти ВНЗ. «Нам принесли якісь папери, сказали підписати до певного періоду. Ми з бабусею серйозно задумались, адже ця ситуація якась дивна. Де гарантія, що через півроку у нас не вимагатимуть іншої суми?» - розповідає студентка.

На офіційному сайті університеті зазначено: «З метою забезпечення надання освітніх послугу на рівні стандартів вищої освіти, належних умов навчання та праці, забезпечення дотримання прав осіб, що навчаються, працюють в університеті та враховуючи зміну рівня мінімальної заробітної плати, рівень інфляції за попередній календарний рік, зростання цін на комунальні витрати та відповідно до абзацу 2 частини 7 статті 73 Закону України «Про вищу освіти» та умов Договору про надання освітніх послуг, просимо Вас звернути увагу на необхідність виконання (дотримання) наказу ректора № 37 від «17» травня 2017 року «Про підвищення розміру плати за навчання на офіційно визначений рівень інфляції за попередній календарний рік згідно умов договору на навчання з 1 вересня 2017 р.».».

Журналісти DKS Новин вирішили запитати у юриста чи має право університет піднімати вартість навчання та чи  дійсно ці додаткові угоди є документом котрий має змогу вносити поправки до основного контракту. «Я вважаю, що ця додаткова угода не є тим нормативно-правовим актом, швидше за все вона є добровільною домовленістю між сторонами. Якщо студент не погоджується з цією умовою і університет погрожує розірвати контракт, то для того щоб його розірвати повинні бути підстави. Якщо в договорі зазначено, що не підписання додаткової угоди є підставою для виключення з університету тоді керівництво ВНЗ має право розривати контракт» - прокоментував цю ситуацію юрист.

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 16/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework