Перед тим, як сідати за новорічний стіл з безліччю закусок, смаколиків та алкогольних напоїв, в народі рекомендують випити склянку молока, яке сповільнить всмоктування алкоголю.
Після вживання витриманих напоїв, наприклад, віскі, бренді чи коньяк, а також шампанського, важке похмілля гарантовано. Червоне вино теж може викликати головний біль. Після вживання чистої горілки, джина з тоніком або білого вина похмілля буває меншим.
Найголовніше правило – не змішувати алкогольні напої. Натщесерце пити алкоголь теж не найкраща ідея. Правильно підібрана закуска дозволяє уникнути ранкового похмілля. Горілку краще закушувати гарячою та жирною їжею, а не в якому разі холодними закусками. Гаряча картопля та квашена капуста теж уповільнюють всмоктування спиртного.
Не потрібно за столом перекидувати одну чарку за іншою, адже організм не встигатиме переробляти алкоголь. Краще частіше вставати за столу, виходити на свіже повітря, рухатись й танцювати.
Аби не було похмілля, краще взагалі не вживати алкогольні напої. Веселий та безпохмільних свят!