×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.
Версия для печати

5 мальовничих місць в Україні, які варто відвідати навесні

Весна – чудовий час для відпустки. Ми зібрали 5 найцікавіших локацій України, які варто відвідати найближчим часом!

Цвітіння сакури на Закарпатті.

Ужгород навесні – це особливе місце. На початку травня місто потопає в пелюстках сакури. Сотні квітучих дерев змінюють місто до невпізнання!

n 0504168586

n 0504168586

Ужгород і Мукачево, закарпатські замки, та місцеві старовинні підвали, де витримують вина, навесні мають особливий шарм.

Долина нарцисів

Ще одна перлина весняного Закарпаття. Вона розташована в урочищі Кіреші поблизу міста Хуст. Період цвітіння нарцисів – перша половина травня. Квітнуть вони недовго, тому помилуватися на білосніжну долину можна лише кілька тижнів на рік.

n 0504168586

n 0504168586

Це унікальний ботанічний об’єкт – тут охороняється найбільший в Середній Європі осередок нарцису вузьколистого, який занесений до Червоної книги. У Європі це географічно найнижче місце, де ростуть ці квіти, зазвичай їх можна побачити лише в горах на значній висоті.

Водоспад Шипіт

Неподалік села Пилипець Міжгірського району знаходиться водоспад Шипіт. Влітку тут можна побачити лише невеликий потік, та навесні, коли на схилах Гемби тануть сніги, водоспад особливо багатоводний.

n 0504168586

Вилково та Дунайський біосферний заповідник.

Вилково ще називають “Українською Венецією”. Унікальне місто на воді, у якому в березні температура на десять градусів вища, ніж середня по Україні. В кінці березня, коли у Києві іноді ще лежить сніг, у Вилковому вже масово цвітуть сади. А в Дунайські плавні на гніздівлю повертається величезна кількість птахів, серед яких пелікани!

n 0504168586

Весною у каналах-єриках найвищий рівень води, тож можна покататись на човнах-бабайках. Ну і жоден турист, який відвідав Вилково, не повертається додому без трофеїв у вигляді соленого та копченого оселедця “дунайки”.

Асканія Нова та Бирючий острів.

Український степ цвіте тільки навесні. Не пропустіть унікальний шанс побувати не лише на пішохідній екскурсії в зоопарк і дендропарк, але й відвідати машиною заповідний степ, де пасуться стада рідкісних копитних.

n 0504168586

n 0504168586

Влітку степ закривають для машин щоб не сталось пожеж.

Джерело:http://themap.com.ua/

Прочитано 2339 раз

Последнее изменение Вторник, 05/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии