×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На утримання та ремонт доріг області держава виділяє всього 14-34% від необхідної суми

9 вересня відбулося публічне громадське обговорення проекту розпорядження Кабінету Міністрів України «Деякі питання реформування системи державного управління автомобільними дорогами загального користування».
Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Основні аспекти концепції реформування виклав начальник Служби автомобільних доріг у Житомирській області Олег Антонюк. Він зауважив, що сьогоднішній транспортно-експлуатаційний стан автомобільних доріг не сприяє створенню необхідних умов для подальшого соціально-економічного розвитку держави, а також залишаються незбалансованими повноваження і відповідальність центральних та місцевих органів виконавчої влади за стан автомобільних доріг. Керівник служби зазначив, що рівень фінансування дорожніх робіт за останні 10 років складає 14-34% від потреби на ремонт та утримання доріг. Метою реформування є гармонійне поєднання принципів централізованого управління автомобільними дорогами, розширення повноважень і посилення відповідальності місцевих органів влади за управління автомобільними дорогами місцевого значення.
На першому етапі реформування пропонується передати мережу доріг місцевого значення загального користування у комунальну власність. Місцеві органи влади після передачі доріг на їх баланс зможуть безпосередньо управляти ними, спрямовувати фінансовий ресурс, планувати дорожні роботи на місцях. Буде розроблено чітку методику розподілення коштів між шляхами державного і місцевого значення. У рамках концепції пропонується також створення захищеного державного дорожнього фонду. Кошти цього фонду спрямовуватимуться виключно на дороги комунальної власності і шляхи загального значення.
Концепція передбачає також підвищення акцизу на пальне у межах розрахункових нормативів, оскільки акциз, який сьогодні стягується, не покриває витрати, необхідні на будівництво, ремонт та обслуговування автомобільних шляхів. Також, було запропоновано передати автомобільні дороги разом із райавтодорами, які розташовані майже в усіх райцентрах, у комунальну власність.

Прочитано 1274 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework