×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Підприємці на Житомирщині заручилися підтримкою польського уряду

В м. Коростень стартував спільний проект Польської Агенції Розвитку Підприємництва (ПАРП) та Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН) «Розвиток місцевого потенціалу для підтримки малого та середнього підприємництва на територіях, що постраждали від Чорнобильської катастрофи шляхом розбудови місцевої інфраструктури підтримки бізнесу», який фінансуватиметься польським урядом.

Як повідомляє «Урядовий кур’єр», проект розрахований на 1,5 роки та спрямований на створення інформаційно-консультаційних центрів підтримки підприємців у населених пунктах Житомирської області – м. Коростені, м. Овручі, смт. Лугини, які суттєво постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

Учасники семінару розглянули такі питання:

- оцінки очікувань та потреб місцевих підприємців у рамках започаткування діяльності інформаційно-консультаційних центрів;

- організації діяльності центрів (організаційна структура, принципи роботи, цільова аудиторія, завдання та роль людських ресурсів в роботі центрів, форми та засоби мотивації і розвитку консультантів, фінансування);

- обговорення інформаційних ресурсів та принципів співпраці у сфері пошуку, перевірки, актуалізації та обміну інформацією, пошук та визначення адміністративних та нормативно-правових бар'єрів у сфері розвитку підприємництва.

Представники Держпідприємництва акцентували увагу на необхідності:

- розширення запропонованого кола кількості послуг центрів у зв'язку з підписанням Угоди про асоціацію з ЄС;

- широкого охоплення підприємців інформаційно-консультаційними послугами у зв'язку з особливостями європейського ринку (вимоги до товарів та послуг, їх оформлення, доступ до фінансових ресурсів, переоснащення вітчизняних підприємств відповідно до європейських стандартів).

Загалом проект підтримали як підприємці, так і місцева громада. Адже створення такої інституції є на часі (з урахуванням досвіду Польщі та місцевих особливостей) і вона матиме реальний вплив на розвиток регіону та підвищення рівня підприємницької активності.

Держпідприємництво України, як спеціально уповноважений орган із питань державної підтримки підприємництва, виступатиме флагманом в реалізації та впровадженні проекту створення та функціонування мережі інформаційно-консультаційних центрів.

n1410141010

Прочитано 809 раз

Последнее изменение Вторник, 14/10/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework