×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Сергій Машковський під час зустрічі з французькою делегацією: «Інвестор на Житомирщині повинен відчувати себе захищеним та впевненим у завтрашньому дні»

Відбулася зустріч керівництва області з делегацією Посольства Французької Республіки в України. Сторони обговорили перспективи співпраці в аграрному секторі, гуманітарній сфері, в напрямку запровадження енергоефективних технологій та підготовку Житомирської області до виборів у Верховну Раду України.

У заході взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Машковський, його перший заступник Геннадій Дмитренко, кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, керівники департаментів облдержадміністрації, Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Ален Ремі та представники дипломатичного корпусу й бізнесових кіл Франції.

Сергій Машковський подякував французькій делегації за увагу до нашої області й наголосив на тому, що регіон готовий до поглиблення співпраці з Французькою Республікою. Голова облдержадміністрації зазначив: «Житомирщина – це аграрна область і зараз пріоритетом для нас є залучення інвестицій у сільське господарство. Як представник влади, я готовий забезпечити максимально комфортні умови для інвесторів. Ми робимо все для того, аби нівелювати будь-які прояви корупції та тиск з боку контролюючих органів. Інвестор на Житомирщині повинен відчувати себе захищеним та впевненим у завтрашньому дні». Сергій Машковський висловив сподівання, що парламентські вибори в області та в державі загалом пройдуть демократично, із дотриманням норм чинного законодавства та дозволять сформувати законодавчий орган, який відповідатиме вимогам часу і достойно представлятиме інтереси громадян України.

Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Ален Ремі наголосив на тому, що французькі фермери обробляють на Житомирщині 15 тис. га землі, а одним із успішних прикладів вдалого використання іноземних інвестицій є агрофірма «Єлисейські поля», що працює на території Романівського району. Дипломат запропонував нашій області французький досвід використання енергоефективних технологій. Він переконаний, що регіон має багато ресурсів, потенціал яких не використовується належним чином. Саме тому, на фоні підвищення цін на природний газ, це допоможе економно й раціонально використовувати енергетичні ресурси. Ален Ремі виступає за поглиблення співпраці між житомирськими та французькими навчальними закладами та налагодження партнерських відносин між містами. Він переконаний, що важлива постать, яка об’єднує Житомирщину і Французьку Республіку – це письменник Оноре де Бальзак.

Перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко подякував французькій стороні за співпрацю і звернув увагу на те, що іноземні інвестори створюють на Житомирщині нові робочі місця, наповнюють місцеві бюджети і крім цього отримують можливість заробити додаткові кошти.

Кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута зазначив про те, що інвестиції в аграрний сектор – це важливий напрямок співпраці, але треба пам’ятати про те, що у відносинах між державами лежить гуманітарна сфера. Він висловив сподівання, що Житомирщина використає досвід Франції в контексті оптимізації системи навчальних закладів, а також здивує іноземців перлинами своєї самобутньої культури.

Прес-служба облдержадміністрації

a221014-3

Прочитано 737 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework