На Житомирщині фермери плануть вирощувати 700 голів бичків

  На одній із тваринницьких ферм СТОВ «Раківщинське» (Житомирська область), яке входить до кластеру «Полісся» групи компаній «Укрлендфармінг», завершуються роботи на новому відгодівельному майданчику для утримання 700 голів бичків.

 

  Про це повідомив директор із тваринництва кластера «Полісся» Микола Лучко, передає agrotimes.net.

  Ця м’ясотоварна ферма спеціалізується на вирощуванні ВРХ української м'ясної породи. Зараз тут утримується близько 350 корів, з них 43 – нетелі, 98 – бички і 110 – телиці цього року. 

  «Третій рік ми залишаємо телят для розведення, адже плануємо маточне поголів'я збільшити до 500 голів, – розповів Микола Лучко. – Паралельно весь цей час ми також завозимо нетелей з-за кордону».
 
  У планах підприємства – також поліпшити умови утримання в уже наявних стадах, встановити на всій фермі механізовану роздачу кормів.

  «Щоб вийти на прибутковий тваринницький комплекс, нам потрібно ще попрацювати два-три роки, – зауважив Микола Лучко. – Поки на цій фермі ми тільки доходимо в рентабельності до нульової ставки, але в цілому по кластеру рентабельність у тваринництві становить 40%».

  Бички української м'ясної породи на фермі дають 450 кг, тобто за добу приріст становить 1,2-1,4 кг.

  Бичків здають живою вагою за ціною 60 грн/кг компанії, що експортує м'ясо на азійські ринки.

  Довідка

  У кластері «Полісся» групи компаній «Укрлендфармінг» утримується 6,5 тис. голів ВРХ: 1,5 тис. голів м'ясного напряму продуктивності української м'ясної і абердин-ангуської порід та 5 тис. голів молочного напряму продуктивності, з яких 2,5 тис. голів – корови української чорно-рябої та червоно-рябої молочних порід. У цілому «Укрлендфармінг» є найбільшим холдингом за кількістю ВРХ, що утримується: 40 тис. голів як для виробництва молока, так і м'яса.

 
Прочитано 1074 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework