Міська влада Житомира підписала угоду з міжнародною кліматичною організацією про перехід на відновлювані джерела енергії до 2050 року

  7-8 вересня багато українських міст приєднаються до всесвітньої акції «Дій за клімат», метою якої є об'єднання зусиль кожної країни і кожного міста в протидії кліматичним змінам.

  7 вересня в Києві міська влада Житомира, Кам'янця-Подільського та Чорткова підписали угоду з міжнародною кліматичною організацією «350.org» про перехід на відновлювані джерела енергії до 2050 року, - про це повідомляє press.unian.ua

  Підписання меморандуму відбулося під час прес-конференції в УНІАН за участю регіонального координатора в регіоні Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії від міжнародної кліматичної організації 350.org Світлани Романко. «Нашим головним завданням є запобігання катастрофічним змінам клімату шляхом участі громадськості в цьому процесі. Ці зобов'язання добровільного характеру, але вони найскладніші, адже вони даються публічно.

За ці обіцянки мери міста несуть відповідальність перед своїми громадами. Ми вдячні тим містам, які перші включилися. Дуже важливо зараз визначити цілі - перша, це розробити відповідні плани енергетичної безпеки в містах, а також кліматичні стратегії, створити дієві громадські платформи, де люди будуть учасниками процесів із розробки і ухвалення цих документів», - зазначила Романко. Вона також повідомила, що 7-8 вересня багато українських міст приєднаються до всесвітньої акції «Дій за клімат», метою якої є об'єднання зусиль кожної країни і міста в протидії кліматичним змінам. «Флагманська акція також відбуватиметься перед КМДА, також акції відбудуться сьогодні та завтра в 17 українських містах», - сказала Романко. За словами мера Житомира Сергія Сухомлина, перехід на альтернативні джерела енергії - цілком посильна мета для міста. «Підписання договору про перехід до 2050 року - це абсолютна реальність. Ми вже працюємо, у нас є зобов'язання до 2020 року скоротити викиди CO2 на 20%. Ми просуваємося цим шляхом.

  Станом на 2012-2013 р. споживання енергії підприємством ТКЕ («Житомиртеплокомуненерго» - УНІАН) було на рівні 962 МВт на рік, за минулий опалювальний сезон показник - вже 633 МВт. Фактично на третину ми скоротили споживання теплової енергії в Житомирі за кілька років. Зараз у місті працюють фактично всі міжнародні організації, які є в Україні. Зокрема, ЄБРР (Європейський банк реконструкції та розвитку - УНІАН), із яким ми реалізуємо будівництво ТЕЦ на біопаливі, аналогічно проекту в Кам'янці-Подільському, а також буде реалізовано будівництво ще трьох ТЕЦ», - сказав Сухомлин.

  Головним механізмом для стимулювання розвитку такої енергетики в Україні є «зелені» тарифи - спеціально високі (вищі, ніж у інших видах генерації), затверджені законом ціни на електроенергію, яка виробляється з відновлюваних джерел. Згідно з державною Енергостратегією, до 2035 року 25% енергії в Україні має вироблятися з відновлюваних джерел, на що потрібно близько 20 млрд євро інвестицій. Загальна потужність виробників електроенергії з відновлюваних джерел, які працюють за «зеленим» тарифом, в Україні за 6 місяців 2018 року збільшилася на 19,6%, або на 268,7 МВт - до 1643,4 МВт порівняно із загальною потужністю на 1 січня 2018 року.

Джерело: press.unian.ua

Новини Житомира

 

 

Прочитано 1207 раз

Последнее изменение Понедельник, 10/09/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework