«Ростдорстрой» зніс партнера по картелю «Онур» з тендерів на 600 мільйонів

  17 червня тендерна колегія Антимонопольного комітету зобов’язала Службу автомобільних доріг у Житомирській області відмінити два тендери на реконструкцію траси Н-03 Житомир-Чернівці загальною вартістю 616,25 мільйонів гривень. 

     Про це повідомляється у системі «Прозоро», - передає nashigroshi.org.

  Позмагатись за підряди прийшли п’ять компаній – «Ростдорстрой»,  «Онур конструкціон інтернешнл»,  «Хмельницьке ШБУ №56», ПП «Автомагістраль» та «Енергетично-дорожнє будівництво». Замовник не допустив до аукціону «Автомагістраль» та «Ростдорстрой». Останній подав скаргу до Антимонопольного комітету.

  «Ростдорстрой» не тільки оскаржував відхилення його пропозиції, а й допуск до торгів інших компаній. Зокрема, компанія  не погодилась з рішенням змовника допустити до торгів компанію «Онур», яка на думку скаржника порушила умови тендерної документації. У скарзі фірма повідомила, що у складі пропозиції конкурента не містилось підтвердження наявності працівників відповідної кваліфікації, так як у інженерно-технічних працівників не підтверджена обов’язкова наявність освіти з кваліфікацією «інженера-будівельника», яку вимагає тендерна документація. Також у скарзі зазначено, що у складі пропозиції «Онуру

  За рішенням тендерної колегії АМКУ, «Онур» не надав свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, будівельних (дорожніх) машин та механізмів, що не відповідає умовам документації. Тож пропозиція компанії мала б бути відхилена.

  Антимонопольний комітет також підтвердив, що пропозиція «Хмельницького ШБУ №56», яку житомирська САД допустила до аукціону, не відповідала кваліфікаційним критеріям. Зокрема фірма  не підтвердила досвід виконання аналогічних договорів в обсязі 100% від об’ємів основних робіт, зокрема, в частині основи із щебенево-піщаної суміші ЩПС-40, укріпленої цементом. Пропозиція ТОВ “Енергетично-дорожнє будівництво”, згідно рішення АМКУ,  теж не відповідала умовам документації, бо компанія не надала свідоцтва про реєстрацію будівельних машин та механізмів.

  Разом з тим, фірма «Ростдорстрой» не довела своє неправомірне відхилення з тендеру, тож на торгах не залишилось компаній, які б могли прийняти участь в аукціоні. У зв’язку з цим, тендерна колегія прийняла рішення зобов’язати житомирську Службу автодоріг скасувати проведення обох закупівель.

  Нагадаємо, фірма «Ростдорстрой» та «Онур конструкціон інтернешнл» входять до Національної асоціації дорожників України, і знаходяться на 2 та 3 місці серед підрядників «Укравтодору» у 2018-2019 рр. За минулі два роки компанії зустрічалися на аукціонах 58 разів і у 67% випадків взагалі не конкурували між собою. А з 19-ти тендерів, де ці компанії знижували цінові пропозиції, в 12 випадках падали по ціні не більше ніж на 2%.

  Також фірми  мають фінансові стосунки. За даними «Наших грошей», у листопаді 2019 року «Ростдорстрой» заплатив «Онуру» 12,85 млн грн за будівельні роботи на трасі Н-31 Дніпро-Царичанка, тендер на реконструкцію якої «Ростдорстрой» виграв у липні. За таку роботу «Онур» не залишився у боргу і віддав «Ростдорстрою» 10% від суми у якості «генпідрядної» винагороди.

  ТОВ «Ростдорстрой» входить у групу бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова. Його бенефіціарами через фірму «Оттема» (Угорщина) значаться Євген Коновалов і Юрій Шумахер – депутат Одеської міськради від партії «Довіряй ділам» Труханова.

  Засновниками столичної компанії «Онур Конструкціон Інтернешнл» є громадяни Туреччини Онур та Іхсан Четінджевіз, а також львів’янин Олег Фаріон. Із нею пов’язана фірма «Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S.» (Туреччина).

Новини Житомира

 

Прочитано 670 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework