Версия для печати

«Автомагістраль» не проходить вимогу Укравтодору щодо досвіду на невеликі підряди по «бетонці»

  30 червня тендерна колегія Антимонопольного комітету України прийняла до розгляду скаргу ПП «Автомагістраль» на дискримінаційні умови прописані у тендерній документації Служби автодоріг у Житомирській області.

   Про це повідомляється у системі «Прозоро», - передає nashigroshi.org.

  Фірма подала скаргу на умови тендеру на поточний середній ремонт автодороги державного значення М-07 Київ – Ковель – Ягодин очікуваною вартістю 80,11 мільйонів гривень. «Автомагістраль» оскаржує дискримінаційну заточку, яка вимагає від учасника мати досвід у ремонті поздовжніх та поперечних швів в цементобетонному покритті та влаштування тонкошарового покриття з литої емульсійно-мінеральної суміші, укладений протягом останніх 5-ти років.

  Скаржник зазначив, що заливання мастикою швів у цементобетонному покритті та влаштування покриття з литої емульсійно-мінеральної суміші є рідкісним для ринку України, оскільки відсоток бетонних доріг в країні складає менше 1%. А відповідний досвід можуть підтвердити лише іноземні компанії, або ж вузьке коло вітчизняних, які займались будуванням цементно-бетонних доріг. Фірма зазначає, що в неї є аналогічний досвід, але на дорогах з асфальтного покриття.

  Єдина цементно-бетонна дорога в країні, це траса Н-31, яку нині будуть у Полтавській та Дніпропетровській областях. Тож дотриматись вимоги можуть лише ті вітчизняні компанії, які приймали участь у її будівництві. Більше того, сам замовник, який вимагає від учасника мати в останні п’ять років відповідний досвід, за ці п’ять років жодного разу не проводив закупівлі на цей вид робіт, тож звідки у компаній має бути відповідний досвід – не відомо.

  Раніше, через заточку щодо досвіду, яка вимагає від учасника мати 100% досвіду по аналогічним видам робіт у контрактах виконаних на 85% в останні три роки, не проходили вітчизняні компанії, які не входять у Національну асоціацію дорожників України, тільки на великі підряди. Але згідно з цим тендером, навіть досвідчені українські компанії не можуть потрапити на торги, через вимогу досвіду у тендері до 100 мільйонів гривень.

  Засновником і директором «Автомагістралі» є Микола Скоростецький, який у 2005-2007 роках очолював Службу автомобільних доріг у Київській області.

Новини Житомира

 

Прочитано 1204 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии