Версия для печати

Як правильно вибрати квартиру в новобудовах Житомира?

Як правильно вибрати квартиру в новобудовах Житомира?

  Покупка квадратних метрів у новобудові – велика відповідальність для будь-якого інвестора. Помилка в процесі пошуку або придбання може коштувати дуже дорого. Тому важливо все робити не поспішаючи та обдумано. Далі ви знайдете простий алгоритм під час придбання житла в новому будинку. Якщо заздалегідь оцінити всі пункти нижче, ризик зробити помилку значно зменшиться.

   Стартова вартість квадрата

  Це перше з чого треба починати пошук житла в новобудовах України. Який сенс оцінювати інфраструктуру, планування або наповнення, якщо ціна все ще не по кишені. Пам’ятайте, що вказана ціна, наприклад, в $500 може виявитися правдою лише частково. Девелопери хитрять та вказують мінімальну вартість на неліквідні варіанти (кутові, на верхніх поверхах, з немальовничим краєвидом із вікна).

  Дозвіл на будівництво

  Краще заздалегідь отримати копії дозвільних документів на об'єкт та земельну ділянку. Водночас буде потрібна ліцензія генерального підрядника. Інвестор заздалегідь має з'ясувати процедуру покупки квадратних метрів, який юридичний механізм та договір використовується. Документи приховують або надають тільки частину? Будівельна компанія навмисно вводить в оману та намагається утримати інвестора, щоб привабити додаткові гроші.

  Умови придбання

  Будівництво на початковому етапі – це завжди лотерея. Забудовники охоче надають розстрочку на житло, яке тільки планується до будівництва. Завжди зберігається мінімальний ризик отримати недобудову або заїхати у своє житло на 1-2 року пізніше, аніж планувалося. Оцінюйте кроки девелопера під час роботи з інвесторами та рекламні кампанії. Занадто велика активність в інтернеті та мінімальний рух на будівельному майданчику повинні насторожувати.

  Район та інфраструктура

  Якщо ціна та решта умов підходять, можна сміливо переходити до розгляду району та найближчих об'єктів інфраструктури. Оцінюйте свої потреби: молодій родині важливі садки та школи, а автолюбитель потребує стоянки або паркінгу. Нерухомість у районах із гарною транспортною доступністю зазвичай коштує дорожче на 25-35%, ніж у віддалених частинах міста. Новобудови Житомира приблизно рівномірно будуються містом, але в Корбутівці помітно більше житла класу комфорт.

  Строки здачі від забудовника та реальні строки

  Інвестор має оцінити професіоналізм девелопера та його матеріальну базу. Дуже добре, якщо компанія вже має за плечима кілька реалізованих об'єктів. Так легше зрозуміти наскільки може бути затримка під час будівництва. Досвід інших покупців також буде корисним. Під час пошуку житла необхідно враховувати й неочевидні моменти. Наприклад, будь-яка економічна або політична криза може повністю паралізувати дрібного забудовника, а велика компанія легко вистоїть у важкий період.

  Технологія будівництва та планування

  Цегельні стіни та монолітно-каркасна технологія з газоблоком – краще рішення для нового житла. Здебільшого девелопери пропонують саме такі будинки класу економ та комфорт. З панелей сьогодні майже ніхто не будує. З плануваннями в забудовників також все гаразд. Сучасне житло прекрасно підходить як самотнім інвесторам, так і молодій родині з декількома дітьми. Шукайте квартиру під власні потреби: дуже важливо, щоб кухня мала не менш ніж 10-15 квадратів, а санвузол та ванна кімната не були об'єднані.

  Керуюча компанія та комунікації

  Якщо в покупців житла є можливість оформити ОСББ відразу ж після введення будівлі в експлуатацію, то це є реальним захистом інтересів. Новобудову можуть під'єднати до постачальника послуг, який самостійно встановить невиправдано високий тариф. Такий підхід може призвести до того, що інвестори просто будуть переплачувати до 40% за комунальні послуги. Ще будинок обов'язково повинен мати тепловий лічильник, а кожна квартира обладнана власними приладами обліку.

  Тип ремонту

  Нерухомість із ремонтом, меблями та сантехнікою – гарантована економія часу. Але лише деякі забудовники міста пропонують такий варіант оформлення. У більшості випадків інвестору доведеться займатися чистовим оздобленням самостійно. Девелопер виконує штукатурку та стяжку, підводить комунікації, встановлює вікна та двері. Усе інше потрібно робити самостійно. Під час ремонту з нуля покупець контролює всі процеси та сам вибирає матеріали. Це вимагає певних знань та часу, тому краще заздалегідь підшукати грамотну будівельну бригаду із професійним виконробом.

Новини Житомира

 

Прочитано 579 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии