У Житомирі вирішували, як відновити роботу ДП «Житомирторф»

7 серпня в облдержадміністрації відбулася нарада щодо стабілізації виробничої діяльності торфодобувних підприємств області, - повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Житомирська область входить до 4 регіонів, у яких сконцентровано найбільші запаси торфу. Усього на Житомирщині налічується 220 родовищ з обсягами промислових запасів високоякісного торфу понад 50 млн. тонн. 

У зв’язку зі скороченням споживання обсягів газу на 30% особлива увага на Житомирщині, згідно із завданням Уряду, приділятиметься альтернативним видам палива, зокрема торфу.

Як повідомив генеральний директор Українського концерну торф’яної промисловості «Укрторф» Андрій Озерчук, державне підприємство «Житомирторф», основне промислове об`єднання, діяльність якого спрямована на розвиток торф`яної галузі в області, не працює, оскільки термін ліцензії на ведення діяльності закінчився у квітні поточного року. Окрім того, на сьогодні підприємство має заборгованість із виплати заробітної плати у сумі 200 тис. грн. «В умовах, коли 2 тонни торфобрикету заміняють 1000 куб. м газу і різниця складає приблизно 3-4 тис. грн., ми зобов’язані всі разом зробити так, щоб підприємство працювало», - наголосив керівник «Укрторфу».

Під час наради керівники торф’яних підприємств, голови райдержадміністрацій ділилися своїм баченням виходу із ситуації, що склалася. Перший заступник голови облдержадміністрації зазначив, що висловлені пропозиції будуть узагальнені з метою вирішення цієї проблеми. Він вважає, що належне реагування на ситуацію, що склалася дозволить підприємству працювати.

 

 

Прочитано 712 раз

Последнее изменение Пятница, 08/08/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework