Поліський фестиваль з ароматом Провансу

  Цього року у зв'язку з пандемією COVID-19 організаторам довелося змінити формат заходу, який для уникнення масових скупчень людей тривав аж чотири дні.

   Бажаючих помилуватися красою квітучих кущів, сфотографуватися на фоні мальовничих локацій і поласувати лавандовими смаколиками приймали лише за попереднім записом і невеликими групами, - розповідає golos.com.ua.

  "На фестиваль чекало багато людей. Діти, які відвідують нашу творчу студію, рік готувалися: робили іграшки, мило ручної роботи. Бабусі з Будинку для вдів шили прихватки, фартушки та інші вироби. Нам телефонували з різних куточків України і запитували, чи буде фестиваль у цьому році", - розповідає його організатор, голова правління ГО "Пулинський громадський центр" Надія Сірик. За її словами, перші кущі лаванди потрапили до селища від засновників місцевого благодійного фонду Дона та Ненсі Міллерів, котрі й розповіли про лавандові фестивалі, що проходять на їхній фермі у США. Цей досвід вирішили перейняти організатори заходу в Пулинах, які переконані, що подібні заходи не лише приваблюють поціновувачів духмяних квітів, а й мотивують дітей та молодь долучатися до громадської і волонтерської роботи.

  Лавандова галявина у Пулинах цвістиме ще два-три тижні, після чого квіти зріжуть і висушать для використання у саше та інших виробах. Організатори фестивалю сподіваються, що наступного року зможуть знову провести захід у звичному форматі і запросити гостей з усієї України і з-за кордону.

1593517659 lav festyval 2

Оксана Лук'яненко

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework