На Житомирщині СБУ заблокувала антиукраїнську агітацію ще чотирьох ворожих прибічників

На Житомирщині СБУ заблокувала антиукраїнську агітацію ще чотирьох ворожих прибічників

  Служба безпеки України системно протидіє антиукраїнській агітації російських поплічників та проявам колабораціонізму у регіоні.

  Публічними прихильниками рішень і дій держави-агресора в Україні виявилися двоє коростенців та житомирянка, а також мешканець Житомирського району.

  Зокрема, активно підтримував повномасштабне збройне вторгнення країни-агресорки в Україну паламар одного із храмів УПЦ (МП) на Коростенщині. На адміністрованій сторінці у соцмережі «Однокласники»  чоловік неодноразово розміщував маніпулятивні дописи та інтерв’ю псевдоекспертів, на яких активно спирається кремлівська пропаганда.

  У цих матеріалах тенденційно обґрунтовувалася «доцільність» нападу рф на нашу державу, а саме збройне вторгнення називалося «превентивною операцією колективної самооборони».

  Наративи ворожої пропаганди поширював у забороненій соцмережі ще один коростенець – працівник укрзалізниці. Чоловік виправдовував збройну агресію рф та стверджував, що напад став нібито відповіддю росії на «злочини проти мирного населення Донбасу».

  У поширених ним матеріалах наша держава називалася «окраїною руського міра із сплетіннями фашизму і нацизму».

  Мешканка Житомира-українка за національністю чомусь ідентифікувала себе виключно росіянкою та на своїй персональній сторінці у «Однокласниках» закликала «берегти росію і путіна».

  У своїх дописах жінка аргументувала неминучість збройного нападу рф «помилковим – проєвропейським – шляхом розвитку України», а також тим, що нібито таким чином «президент путін намагається врятувати світ від війни».

  Ініційовані у межах кримінальних проваджень експертні дослідження підтвердили наявність протиправного контенту у поширюваних фігурантами матеріалах.

  На підставі зібраних СБУ доказів зловмисникам повідомлено про підозри за ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

  Ще один безробітний житель Житомирського району віддавна не приховував свого захоплення політичним керівництвом країни-агресора та його діями. Не втримався він і від публічної «просвітницької роботи» серед своїх сусідів – у підтримку окупації вояками рф території України.

  Зловмисник привселюдно заявляв, що «путін – молодець» і лише за умови його керівництва в Україні настане порядок. Також чоловік агітував за відродження срср, у якому нібито краще і веселіше усім жилося та за що потрібно «дякувати» виключно москві.

  Слідчий СБУ повідомив чоловіку про підозру у публічних закликах до підтримки дій та рішень держави-агресора, тобто у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.111-1 КК України.

  Наразі матеріали досудових розслідувань стосовно усіх фігурантів скеровано до суду для розгляду по суті.

  Викриття протиправної діяльності проводили співробітники та слідчі Управління СБУ в Житомирській області.

  Обвинувачення у суді підтримуватиме Житомирська обласна прокуратура.

 

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Понедельник, 26/06/2023

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework