Віталій Бунечко: Житомирщина стала першою областю, де діти отримали можливість відвідувати STEM-хаби

Віталій Бунечко: Житомирщина стала першою областю, де діти отримали можливість відвідувати STEM-хаби

  30 серпня на Житомирщині у рамках меморандуму про співпрацю між Житомирською обласною військовою адміністрацією та Дитячим фондом ЮНІСЕФ відбулося відкриття сімнадцятої STEM-лабораторії для дітей.

  У заході взяли участь начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, заступник Віктор Градівський, заступниця голови офісу Дитячого фонду ООН в Україні Веера Мендонка та її колеги.

  Партнери ЮНІСЕФ з громадської організації In Touch Ukraine Foundation облаштували новий повноцінний STEM-хаб на базі Житомирського професійного ліцею. Тут діти мають можливість опановувати сучасні технології, щоб використовувати їх у навчанні чи для реалізації своїх проєктів. У кожній такій STEM-лабораторії є набори робототехніки, 3D-принтери, комплекти окулярів віртуальної реальності, а також лазерні та фрезерні верстати.

  Навчання у STEM-лабораторіях об’єднує науку, технологію, інженерію та математику. Зараз він є ключовим для підготовки молодого покоління до викликів сучасності та майбутнього. Такі простори вже працюють у закладах середньої та професійно-технічної освіти 14 громад області.

“Важливо зазначити, що Житомирщина стала першою областю, де діти отримали можливість відвідувати STEM-хаби. Ми йдемо в ногу з часом, і вкладаємо зусилля в майбутнє наших дітей, надаючи їм можливість розвивати свої здібності у сфері науки та технологій. Дякуємо нашим міжнародним партнерам та їх помічникам за підтримку”, — зазначив Віталій Бунечко.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework