Відпочинок в Україні: 10 місць, куди можна поїхати цієї весни

Якщо ви вважаєте, що в Україні нема де відпочивати і на що дивитись, то ви дуже помиляєтесь. Виявляється, в нашій країні є чимало дивовижних куточків, про які мало хто знає – і навесні вони перетворюються у прекрасні місця для відпочинку.

Цвітіння тюльпанів, Кіровоградський дендропарк

Наприкінці квітня-початку травня в Кіровоградському дендропарку розквітає понад 500 тисяч тюльпанів, які перетворюють його на дивовижне видовище, яке можна порівняти з найкращими парками Нідерландів. На території парку є можливості для проведення дозвілля з дітьми та харчування.

Фестиваль цвітіння сакур, Ужгород

 

За словами самих ужгородців, обласний центр Закарпаття найпрекрасніший саме наприкінці квітня – коли починається період цвітіння сакур, і все місто вкривається рожевими квітками. Закарпаття – одне з небагатьох місць в Україні, де можуть рости сакури, причиною цього є м’який клімат. Найбільше сакур – на набережній Ужгорода та в старому центрі, забудованому під час чеського періоду.

Долина Нарцисів, Закарпаття

 

На початку травня на Закарпатті спостерігається ще одне захопливе природне явище – цвітіння нарцисів у однойменній долині поблизу міста Хуст. Це частина Карпатського біосферного заповідника. Вона знаходиться на околиці містечка Хуст в урочищі Кіреші. Долина унікальна тим, що це – природний масив нарцисів, один з найбільших у світі – квіти ніхто не висаджував спеціально, вони ростуть тут природним чином.

Як дістатися: від Мукачева до Хуста 66 км, у східній околиці Хуста є вказівник на долину. Ходять автобуси, маршрутки, пішки 4 км.

Бузковий Гай у Диканьці

Оспіване Гоголем, селище Диканька на Полтавщині славиться не тільки народними традиціями, але і природними чудесами – Бузковим гаєм і Кочубеївськими дубами, одному з дубів 800 років. Їхати сюди краще в середині травня, щоб вдосталь насолодитися пишним цвітінням і ароматом бузку, що росте на площі майже в 3 гектари.

Бузок у Київському ботанічному саду 

Пишністю бузку можна помилуватися і в Національному ботанічному саду у Києві. Тут зібрано 180 сортів і гібридів, що ростуть на площі майже 2,5 га. За своєю витонченістю і пишністю сирінгарій залишається неперевершеним. Найкращий час для відвідування – травень.

Фестиваль повітряних куль в Кам’янці-Подільському

Під час цього фестивалю блакитне небо Кам’янця-Подільського стає різнобарвним. Якщо ви хочете побачити Кам’янець з висоти пташиного польоту, насолодитися величчю Кам’янець-Подільської фортеці, відчути дух середньовіччя – вам на фестиваль повітряних куль, який традиційно відбувається в середині травня.

Рафтинг на Черемоші 

Відпочинок у мальовничих Карпатах можна вдало доповнити екстримом. Відправляйтеся в рафтинг-тур на річку Черемош. Кращий час для сповнених адреналіну прогулянок по гірських порогах – це травень. Свої послуги (човни, катамарани) пропонують рафтинг-клуби. Також організовують сходження на вершини гір. Можна вибрати тур або приїхати самому, попередньо домовившись про нічліг.

 Цвітіння трав у Асканії-Новій 

Найстаріший в Україні Біосферний заповідник «Асканія-Нова», найбільший у європейському степу. З другої декади травня і по середину червня Асканійський степ особливо чарівний. Цвіте трава ковила, покриваючи все сріблястим серпанком, який біжить хвилями при найменшому подиху вітру. А у дендропарку можна насолодитися цвітінням катальпи, бузкової алеї. І, звичайно ж, відвідати унікальний зоопарк, де для тварин створені такі ж умови, як на волі. Екскурсійний сезон починається 1 квітня.

Як дістатися: з Херсона до Асканії-Нової регулярно курсують автобуси.

 Бузковий Гай у Кривому Розі 

Навіть промислове місто може бути прекрасними навесні. У травні Ботанічний сад у Кривому Розі сповнений відвідувачів не тільки з Кривбасу, а й з інших міст. Величезний сад бузку не залишить байдужим жодного відвідувача. Крім того, тут можна побачити багато інших весняних квітів. Романтичні прогулянки по звивистих алеях Ботанічного саду запам’ятаються вам надовго.

Як дістатися: сад знаходиться в мікрорайоні «Даманський».

 Дунайський біосферний заповідник

В Одеській області, поблизу містечка Вилкове, є воістину райське містечко – Дунайський біосферний заповідник. Він знаходиться у дельті Дунаю, де річка впадає в Чорне море. Це так званий Нульовий кілометр, популярне місце екскурсій. Тут безліч заток з прекрасними заплавними лісами. Ви побачите поля лотосів, гордовитих пеліканів, рідкісні види тварин і риб.

У квітні на нерест у річку з Чорного моря заходить оселедець. Рибалки чекають його цілий рік. Адже дунайський оселедець – відомий делікатес. Він жирніший, ніж той, що зазвичай продається на прилавках, але при цьому делікатніший і має ніжніший смак. А крім того, весна – прекрасна пора і для тихого полювання на ягоди.

Як дістатися: можна доїхати до Одеси або сісти на автобус Київ – Кілія. Звідти до Вилкового курсують маршрутки. До Нульового кілометру можна дістатися на човні.

Джерело:inspired.com.ua

Всі Новини Житомира

 

Прочитано 2371 раз

Последнее изменение Суббота, 25/02/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework